NAPREDNJACI NAREDILI?! U Velikom Gradištu odbačena lista “Srbija protiv nasilja – Pek Dunav Stig – za život ovde”

Lokalna izborna komisija opštine Veliko Gradište koja je pod šapom opštinskog odbora SNS-a odlaganjem proglašenja izborne liste u subotu uveče, mimo zakona i procedura u nedelju je odbacila listu opozicije “Srbija protiv nasilja – Pek Dunav Stig – za život ovde” bez mogućnosti dopune dokumentacije, navedeno je u dopisu predsednika opštinskog odbora Stranke Slobode i pravde Veliko Gradište, Miloša Ivanovića koji prenosimo u celosti.

– Listu smo predali u subotu 25. novembra 2023. godine, a odbijena je u nedelju. Opštinska izborna komisija stavila je zamerku na koalicioni sporazum, što je stvar koja može da se reši dopunom to jest, aneksom sporazuma, što smo mi i uradili u nedelju. Namera vlasti je da na sve načine ne dozvoli opoziciji da učestvuje na lokalnim izborima.

Mi smo u nedelju uveče bili u kontaktu sa ljudima iz lokalne izborne komisije koji su stručni i rade na tim stvarima, imali smo preporuku da povučemo listu I da je predamo ponovo dopunjenu aneksom. Kada smo došli u izbornu komisiju oni su to odbili i napustili prostoriju. Posle nekog vremena vratili su se ali samo da prime dopunu.

Za povlačenje liste nisu hteli da zasedaju i donesu odluku u nedelju uveče do kada je bio rok za predaju liste i ako su po zakonu bili dužni. Ovakvim ponašanjem negira se izborna volja građana i ustavno pravo da biraju i budu birani. Zakon umesto da ostvaruje svoju svrhu a to je kandidovanje građana postaje batina u rukama vlastodržaca.

Zlonamerno se tumači i na taj način postaje sredstvo koje onemogućava građanima da ostvare svoje pravo a sve u cilju eliminisanja bilo kakve konkurencije na lokalnim izborima – , navedeno je u dopisu predsednika opštinskog odbora Stranke Slobode i pravde Veliko Gradište, Miloša Ivanovića.

(Tpknews.com)

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker