SSP POŽAREVAC: Grad nema para za prevoz naše dece, al zato ima za kampanju!

Ovog septembra u požarevačke školske klupe selo je gotovo 200 đaka manje nego prošle godine. Dakle, za samo godinu dana ovaj grad je izgubio 8 odeljenja od po 25 učenika.

Foto: Promo

Naspram pompezne kampanje “Za našu decu”, očigledno je da se naš grad suočava sa neviđenim stepenom neznanja, javašluka i nebrige o građanima, jer razlozi za ovakvo stanje svakako ne leže samo u negativnom prirodnom priraštaju sa kojim se suočavamo, već i u višegodišnjem sistematskom uništavanju ovog grada, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac koje prenosimo u celosti.

– Ekonomije u Požarevcu nema, radnih mesta nema, investicija nema, studenti nam se u grad ne vraćaju jer partijska knjižica vredi više od njihove diplome, uspostavljena je praksa zloupotrebe sistema javnih nabavki, zdravo poslovno okruženje ne postoji, do funkcije se dolazi uz pomoć kupljenih diploma. Ni industrijska zona Severni blok neće biti pokretač ekonomskog razvoja grada, jer se umesto davanja u zakup parcele na toj lokaciji prodaju po znatno nižim cenama od tržišnih, bez obaveze kupaca da zaposle određeni broj radnika.

Javni sektor je uzurpiran od strane režima. Zaposleni se proganjaju i ucenjuju gubitkom radnog mesta ukoliko ne glasaju i ne prikupljaju sigurne glasove za SNS, a nezaposlenim licima se iz godine u godinu obećava zaposlenje u javnom sektoru u zamenu za sprovođenje izborne kampanje SNS-a, dok ti koji obećavaju dobro znaju da taj uplašeni narod sistematski obmanjuju i iskorišćavaju.

Usled svega navedenog, ljudi iz ovog grada beže, te ne čudi odatle podatak da za godinu dana Požarevac ima 8 odeljenja manje. Nažalost, ovde se problemi Požarevljana, a pre svega roditelja i dece ne završavaju.

Pored toga što se o prijemu dece u vrtić odlučuje u sedištu SNS-a, pored toga što deca u školama nemaju besplatne udžbenike, nemaju besplatan obrok, od ponedeljka će deca koja putuju ostati i bez besplatnog prevoza do škole, jer kako nam saopštavaju “grad Požarevac trenutno nema zakonske mogućnosti” da to obezbedi.

GrO SSP Požarevac najoštrije osuđuje ovakvo ophođenje gradskih čelnika prema deci i roditeljima i poziva nadležne da u najkraćem roku ovaj problem reše, a ukoliko to ne umeju neka se povuku kako ne bi nanosili još veću štetu. Prevozniku koji je usled nesposobnosti gradske vlasti tokom septembra o svom trošku besplatno prevozio decu do škole se zahvaljujemo na do sada učinjenom.

Pitanje je koliko još ovakvih godina Požarevac može sebi da priušti, te pozivamo sugrađane da zajedno priteknemo u pomoć našem gradu, pre nego ga uzurpatori potpuno unište i pretvore u palanku – navedeno je u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker