NAPLATA GROBNIH MESTA: JKP “Dunav” iz Velikog Gradišta preuzima sva seoska groblja u opštini?!

Pored gradskog groblja u Velikom Gradištu, Javno komunalno preduzeće “Dunav” uskoro bi, u takozvanom pilot projektu, moglo da vodi brigu i o svim seoskim grobljima u opštini. Od toga ih deli samo saglasnost opštinskog veća na uskoro dati predlog i odobrenje gradištanske Skupštine.

Foto: Privatna arhiva

Do sada su sva seoska groblja u opštini Veliko Gradište bila bez zvaničnog staratelja, o njima su brinuli sami meštani i oni koji su svoje najmilije tu i sahranjivali prethodnih godina.

Kako TPKNEWS nezvanično saznaje, predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić, zatražio je od direktorke JKP “Dunav” Ljubice Mitić, da da predlog za preuzimanje svih seoskih groblja u opštini, s obzirom da su bez zvaničnog staratelja, a nalaze se na teritoriji opštine i planskim dokumentom su namenjena za sahranjivanje.

U obrazloženju predloga koji JKP “Dunav” ima nameru da da na razmatranje opštinskom veću, pored groblja u Velikom Gradištu, gde navedene komunalne delatnosti već obavlja, predložiće preuzimanje upravljanja grobljima, sahranjivanja pogrebne delatnosti i naplatu i na svim seoskim grobljima na teritoriji opštine, smatrajući da bi se preuzimanjem i svih seoskih groblja na teritoriji opštine na upravljanje i održavanje, građanima ponuditi kvalitet pružanja pogrebnih usluga na višem nivou od postojećeg.

Ovaj predlog o upravljanju svim seoskim grobljima u opštini bi trebao da se nađe na razmatranje na narednom zasedanju gradištanskog opštinskog veća, i ukoliko opštinsko veće prihvati ovaj predlog, Odluka o upravljanju grobljima će biti na dnevnom redu naredne sednice gradištanskog parlamenta.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Može pod jednim uslovom. Uslov je taj, da seoska groblja najpre iskrče, pokose i dovedu u red, a kasnije da ih redovno održavaju. Ako misle samo da naplaćuju, neće moći.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker