PREVARA U KRAGUJEVCU: Dizao penziju mrtvog oca punih 10 godina!

Dragan D. (55) iz Kragujevca uhapšen je u sredu u ovom gradu zbog sumnje da je 10 godina podizao penziju svog pokojnog oca.

Dragojlović je posle smrti oca 2006. godine nastavio da podiže njegovu penziju na bankomatima, preko kartice na koju ga je otac prethodno ovlastio.

Do 2016. godine, dok nije bio “provaljen”, podigao je ukupno 3.378.632 dinara, za koliko je oštetio Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Kako saznaje Informer iz izvora bliskih istrazi, Draganov otac je početkom 2006. ovlastio sina da može da raspolaže bankarskom karticom i računom, pošto je bio veoma bolestan i nije mogao sam da podigne penziju. Nekoliko meseci kasnije nersećni starac je umro.

– Dragan je sahranio oca u jednom selu kod Kragujevca, ali nije obavestio PIO fond, filijalu u Kragujevcu, da mu je otac preminuo. Penzija je i dalje uplaćivana, a Dragan je uredno, dva puta mesečno, nastavio da je diže – objašnjava izvor.

Međutim, posle 10 godina draganova kartica je istekla.

– U banci je jedino vlasnik računa mogao da produži karticu ili ovlašćenje, a oni tamo nisu imali pojma da je on mrtav već 10 godina. Pošto Dragan više nije imao nikakvog načina da dođe do penzije pokojnog oca, on je tad prestao da podiže novac. Kako su meseci prolazili, penzija je Draganovom ocu nastavila da leže na račun, ali je niko nije podizao. Novac se gomilao, a nekom je to u banci postalo sumnjivo – navodi izvor.

Banka je potom pokrenula istragu i odmah se posumnjalo da je vlasnik računa umro.

– Krenule su provere, ali je nastao šok kada se saznalo da je vlasnik računa mrtav već deceniju. Klupko je počelo da se odmotava i ubrzo je utvrđeno da je Dragan dizao pare sve to vreme. Ceo slučaj je prijavljen policiji i Dragojlović je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu uhapšen – kazao je izvor Informera.

Dragan je najpre nespretno pokušao da se pravda kako nije imao pojma da je penzija nastavila da leže na račun posle smrti njegovog oca, ali je pritisnut dokazima, na kraju sve priznao.

On se tereti za krivično delo prevare.

TPKNEWS/Informer

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker