Ministar Trivan posetio Petrovac na Mlavi

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetio je u utorak opštinu Petrovac na Mlavi, gde je razgovarao sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem o najznačajnijim pitanjima i stanju zaštite životne sredine u toj opštini.

Nedinić je u otvorenom razgovoru upoznao ministra sa ekološkim problemima, najurgentnijim za rešavanje, koji se odnose na upravljanje komunalnim otpadom, prečišćavanje otpadnih voda i kontaminacije neprijatnim mirisima sa stočne farme, i naglasio da bez pomoći i podrške države oni ne mogu biti uspešno rešeni, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

Ministar je ocenio da Petrovac na Mlavi, iako mala i nedovoljno razvijena Opština, predstavlja područje nedovoljno iskorišćenih potencijala, očuvanih resursa i znatnih kapaciteta za razvoj.

“Ministarstvo će podržati Opštinu u njenim aktivnostima u oblasti zaštite životne sredine i pomoći da reši, pre svega, pitanja upravljanja otpadom i prerade otpadnih voda. Pružićemo punu stručnu i tehničku pomoć u pripremi neophodne projektno-tehničke dokumentacije, a zatim i realizaciji projekata, i koliko već sledeće godine biće moguće da se sprovodu projekti za rešavanje ključnih ekoloških problema u ovoj Opštini”, istakao je ministar, navodi se u saopštenju.

On je ukazao da će Ministarstvo pomoći Opštini da dosegne svoje razvojne kapacitete, s obzirom da ekologija donosi mogućnosti otvaranja novih radnih mesta i angažovanja stručnjaka, što će mlade motivisati da ostanu u Petrovcu na Mlavi.

S obzirom na to da se Petrovac na Mlavi suočava sa posledicama ovogodišnjih poplava, ministar Trivan je naglasio da će Ministarstvo sledeće godine ponoviti konkurs za dodelu sredstava za projekte pošumljavanja, i pozvao lokalnu samoupravu da se uključi u akciju pošumljavanja koja će na najjeftiniji i najefikasniji način pomoći ovoj opštini da se bori protiv bujičnih poplava i suša kao posledica klimatskih promena.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker