U Neresnici kod Kučeva otvorena fabrika vode “Duboka”

U nedelju 3. juna, godinu dana po kupovini vode Duboka, kompanija Anđelković AL je  svečano otvorila novu fabriku vode.

Vlasnik Zoran Anđelković

Po rečima vlasnika i direktora kompanije Zorana Anđelkovića fabriku nije želeo da stavi u pogon dok u potpunosti ne bude spremna. Tokom proteklih godinu dana kompanija Anđelković AL je preduzela sve neophodne mere za podizanje nivoa efikasnosti i efektivnosti fabrike vode Duboka, kao i pripreme za kvalitetan i bezbedan rad. U obezbeđenje vrhunske opreme i najnovije tenologije punjenja vode Anđelković AL je investirao oko 120 miliona dinara. Zahvaljujući toj investicji u fabarici su iskompletirane tri linije za flaširanje vode renomiranih italijanskih proizvođača  –  kompanije Prokomak, Sipa I Ferari na kojima se i primenjuje savremena tehnologija flaširanja.

Prirodna mineralna voda Duboka izvire na obroncima Homoljskih planina, u Neresnici, u ekološkom okruženju na dubini od 282 m, gde su izvorišta stara čak i preko 20.000 godina. Voda Duboka dolazi iz samoizlivajućih izvora i zahvaljujući njenom vrhunskom prirodnom kvalitetu, u fizičko-hemijskom i mikrobiološkom pogledu, ona se ne prerađuje već se u fabrici samo sprovodi preventivna UV sterilizacija i mikrofiltracija. Duboka spada u red najboljih mineralnih voda Srbije, a za to su, osim darovite prirode, zaslužni i u fabrici uvedeni najviši standardi kvaliteta u oblasti bezbednosti hrane – ISO  9001; ISO 22000; ISO 14001 i ISO 18001.

Zvanice u obilasku fabrike

Rezultati ispitivanja koje je izvršio Institut za rehabilitaciju iz Beograda (novembar 1991 god.) pokazali su da ova prirodna mineralna voda pripada kategoriji kalcijum-hidrokarbonantnih mineralnih voda. Ona ne sadrži opterećujuće elemente u visokim koncentracijama, prevashodno natrijum, čija je uloga u organizmu da zadržava tečnost. Odlikuje se značajnim prisustvom mikroelemenata među kojima treba istaći esencijalne elemente (Fe, Cu, Zn, Co, Mn, Cr, Se i F) koji svojim prisustvom podižu kvalitet ovoj vodi.

Ovakav mineralani sastav vode nema ni jedna druga voda na tržištu Srbije, a značajan je jer doprinosi dobrom zdravstvenom stanju i poboljšanom odvijanju brojnih funkcija gastrostinalnih organa, urinarnih organa kao I samog organizma.

Fabričko postrojenje

Kapacitet punionice je od 8.000 do 15.000 flaša na sat i zavisi od formata flaša. Mineralna voda Duboka se na tržište plasira u pet ambalaži formata 0,25 lit, 0,33 lit., 0,5 lit., 1.5 lit., 2,0 lit., balonima od 6.6 lit., kao i u staklenoj ambalaži formata 0.375 lit., 0.80 lit. Duboka je voda prijatnog specifičnog ukusa i može se konzumirati u neograničenim količinama.

Po rečima gospodina Anđelkovića cena vode Duboka pristupačna je svim kategorijama kupaca. Potrošači za uloženi novac dobijaju kvalitetnu i zdravu vodu dobro izbalansiranog mineralnog sastava.

Biznis planom fabrike vode branda Duboka predviđeno je da se u narednom periodu voda plasira na domaćem i na inostranom tržištu. Sa jednim brojem inostranih kompanija su već potpisani ugovori, a sa novim kupcima se pregovara i nema sumnje da će fabrika raditi punim kapacitetom.

Voda Duboka

U fabrici je trenutno zaposleno 10 radnika, a očekuje se da će ih u narednoj godini biti zaposleno najmanje 20 ljudi.

Fabrika vode Duboka ima izuzetan značaj za žitelje Opštine Kučevo i to ne samo ekonomsko – društveni, već i emotivni. Zahvaljujući uloženim sredstvima u modernizaciju i razvoj fabrike stvorena je mogućnost za veće zapošljavanje i bolji životni standard Kučevljana.

M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Јел дотични Анђелковић са простора Хрватске, кад је етикета на латиници?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker