PRESUDA ZBOG HEROINA: Osuđen na 3,5 godine zatvora!

Bivši prpadnik tzv. “požarevačke grupe” Mlađana Micića Pacova, koja je tesno sarađivala sa “zemunskim klanom” posle dve oslobađajuće presude, presudom Apelacionog suda pravosnažno osuđen zbog dilovanja heroina

Radovanče Miljković “Ranac” (56) iz Smoljinca, sa prebivalištem u Požarevcu, osuđen je pred Apelacionim sudom u Kragujevcu na 3,5 godina zatvora zbog prodaje heroina.

Heroin / Foto: Ilustracija

Interesentano je da je on u dva navrata oslobođen pred Višim sudom u Požarevcu, ali je na kraju, na osnovu žalbe požarevačkog Višeg javnog tužilaštva, osuđen na zatvorsku kaznu.

On se teretio da je u 2016. godini u dva navrata prodao heroin Zlatku Iličiću (56) iz Kasidola. Prvi put, 22, novembra, on mu je u njegovoj kući u Kasidolu prodao 5,3 grama heroina za 165 evra, a drugi put o1. Decembra u piceriji “Kastro” 0,3 grama.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu, donete 18. jula prošle godine, Miljković je oslobođen optužbe, a Iličić je kažnjen sa 200.000 dinara za držanje droge za sopstvenu upotrebu. Posle žalbe Višeg tužilaštva, Apelacioni sud je Iličiću potvrdio presudu, a Miljkovićevu oslobađajuću presudu vratio istom sudskom veću u požarevački Viši sud na ponovni postupak, , koje je i 13. decembra prošle godine donelo istu presudu. Međutim, posle ponovljene žalbe požarevačkog Višeg tužilaštva, Apelacioni sud je 5. aprila ove godine preinačio presudu Višeg suda i osudio Miljkovića na 3,5 godina zatvora, koja je postala pravosnažna.

Inače, Miljković je 2005. godine u Specijalnom sudu u Beogradu kao pripadnik tzv. “požarevačke grupe”koju je predvodio Mlađan Mićić Pacov, a koja je tesno sarađivala sa “zemunskim klanom” osuđen zbog krijumčarenja heroina na šest godina zatvora, i tu kaznu je izdržao.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker