PREDSEDNIK POTPISAO: Veliko Gradište dobilo devet miliona dinara za završetak Majurske kanalizacione mreže

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je danas u Palati Srbija, ugovor za korišćenje sredstava iz Budžetskog fonda sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave, Brankom Ružićem, u vrednosti od 9 miliona dinara za finansiranje projekta izgradnje Majurske kanalizacije.

Foto: Promo

“Zadovoljan sam što ćemo posle šest godina, ponovo biti u mogućnosti da, kroz 32 puta veći Fond za lokal, pomognemo opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za građane”, rekao je Ružić novinarima.

On je rekao da je za novac iz tog fonda apliciralo 120 gradova i opština, sa ukupno 171 projektom, ukupne vrednosti oko dve milijarde dinara.

Ružić je dodao i da je podneta dokumentacija u 90 odsto bila ispravna, što, kako je ocenio, govori i o kapacitetima i potencijalima opština u Srbiji.

Foto: Tanjug / Tanja Valič

On je istakao da će inistirati da se iduće godine povećaju sredstava u Fondu za lokalnu samoupravu, kako bi što više gradova opština mogli da finansiraju svoje projekte.

Sredstva koje je dobila opština Veliko Gradište će se koristiti za učešće u obezbeđivanju nedostajućeg dela sredstava za završetak započetog projekta koji se finansira iz budžeta lokalne samouprave, a od posebog je značaja za razvoj opštine. Do sada je izgrađen deo kanalizacione mreže, a nastavljaju se radovi u dužini od oko 500 metara. U narednom periodu očekuje se završetak kompletne kanalizacije što je, ujedno, i preduslov za izgradnju sistema za prećišćavanje otpadnih voda čija se izgradnja planira.

Foto: Promo

Ugovore je potpisalo još 58 predstavnika lokalnih samouprava koji su ova sredstva dobila za realizaciju prioritetnih projekata, za šta je ukupno izdvojeno 320 miliona dinara. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik predsednika Skupštine opštine, Božidar Grujić.

Opština je ova sredstva obezbedila učešćem na konkursu za podnošenje zahteva jedinica lokalne smouprave za raspodelu dela sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker