VOZAČI OPREZ: Od sledeće nedelje počinje pojačana kontrola na drumovima Braničevskog okruga!

Od prvog dana sledeće nedelje počinje pojačana kontrola na drumovima Braničevskog okruga. Naši “saobraćajci” dobili su najsavremenije uređaje za merenje brzine.

Uprava saobraćajne policije opremljena je sa najsavremenijim radarskim uređajima za merenje brzine koji mogu da se koriste i u noćnim uslovima, u šta će se uveriti vozači u Braničevskom okrugu već početkom sledeće nedelje.

Od ponedeljka, 21. avgusta i naša saobraćajna policija će, baš kao i sve članice međunarodne organizacije TIPSOL (28 zemalja Evrope) uključiti se u akciju pojačane kontrole brzine vozila na drumovima.

Istovremeno će se kontrolisati i alkoholisanost vozača jer je vožnja pod dejstvom alkohola uzrok velikog broja nesreća.

Ovakve akcije saobraćajne policije počeće sve češće da se primenjuju na drumovima Braničevskog okruga jer daju sjajne rezultate, jer deluju i preventivno.

Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje može da se preuzmu podaci sa svih radarskih uređaja u celom okrugu i koji će biti usklađeni sa podacima o saobraćajnim nezgodama, a sve to u cilju smanjenja broja poginulih i povređenih na našim putevima, objavio je MUP.

Na ovaj način, moći će i da se utvrdi na kojoj su lokaciji policijski službenici koristili radare i da li su bili pravilno podešeni. Ukoliko to nije slučaj, uslediće sankcije.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker