PRAVOSNAŽNO OSUĐENI: Policajac iz Kučeva naručio bombaški napad na kuću sudije iz Neresnice!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na jedinstvene kazne od četiri i tri godine zatvora Mladena Vojkića i policajca Sašu Pauljeskovića jer su u martu 2016. godine bacili bombu na kuću sudije Dragana Paunovića iz suda u Kučevu, u kojoj je ispod prozora spavaće sobe spavalo maloletno dete.

Saša Pauljesković/Foto: Facebook

Drugostepeni sud je potvrdio osuđuđujući deo presude, dok je usvajanjem žalbe branioca okrivljenog policajca Pauljeskovića preinačio prvostepenu presudu samo u pogledu vremena koje je okrivljeni proveo u pritvoru, navodi se u odluci suda objavljenoj na sajtu.

Mladen Vojkić i policajac Saša Pauljesković su osuđeni za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Podsetimo, napad na sudiju Dragana Paunovića naručio je policajac Pauljesković, koji nije bio zadovoljan kako je sudija vodio brakorazvodnu parnicu koju je on vodio sa svojom ženom. On je umislio da sudija radi njemu na štetu i sudi u korist supruge od koje se razvodio i sa kojom ima maloletnu ćerku i sina.

Policajac Pauljesković je potom angažovao Mladena Vojkića, platio mu je 500 evra i dao bombu i pokazao mu na koju kuću u Neresnici treba da je baci, što je Vojkić i uradio 19. marta 2016. godine.

Vojkić je bacio ručnu bombu M-75 kašikaru u dvorište kuće sudije Dragana Paunovića, ispod prozora spavaće sobe u kojoj je spavalo maloletno dete, te su nakon eksplozije oštećeni delovi unutrašnjosti kuće, fasade i automobila.

Nekoliko meseci kasnije, istražni organi su ušli u trag bombašu, koji je odmah priznao šta je uradio. Vojkić je odmah propevao u policiji i rekao ko je naručilac, nakon čega su obojica odmah uhapšeni.

Oštećeni su upućeni na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnih zahteva.

(Tpknews.com/S.A.)

7 Komentari

  1. Na ovakvim slučajevima u Vučićevoj lakrdiji od države policija, tužilaštvo i sudstvo prave poene kao da nešto rade.

  2. Nemam nameru da branim vinovnike ovog dela, cak ih i osudjujem ako je sve ovo tacno ali ni sudija Paunovic nije neka cvecka. Supruga mu je pobegla od njega zbog konstantnog maltretiranja. Voleo bih da sudi u Beogradu i tamo da izigrava mangupa, lako mu je u Kučevu gde sa advokatima pije kafu.

  3. A sta cemo sa politickom mafijom na vlasti u Kucevu koja nam pljacka budzet opstine? Treba malo da se hapse i tuzioci, sudije i policajci koji nista ne preduzimaju da se opstina dovede u red.

  4. Ne branim Pauljeskovića i Vojkića,ali je javna tajna da je Paunović bio jako pristrasan u tom sporu,dovoljno je reći da roditelji Pauljeskovićeve žene rade u Austriji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker