GRADONAČELNIK ODBRANIO STABLA KOD “ČIKOŠA”: Počelo uređenje kultnog mesta za brojne generacije Požarevljana

U centru Požarevca počelo je parterno uređenje prostorne celine “Čikoš”, koja se nalazi ispred nekadašnje, istoimene, kultne kafane.

Foto: Promo

Ovoj fazi radova prethodila je obnova kompletne podzemne infrastrukture, a prostor koji će dobiti novi izgled zauzima površinu od 1.650 kvadrata. Kompletan projekat trebalo bi da bude završen do kraja avgusta.

– U planu je uređenje zelenih površina, uz očuvanje postojećih stabala, izgradnja novih staza, te postavljanje igrališta namenjenog deci i tipske bašte za ugostiteljske lokale. Iako je ugovorom predviđeno da radovi traju do 27. avgusta, nastojaćemo da sve bude gotovo i ranije, da bar deo leta Požarevljani uživaju u uređenom prostoru celine koja je puni procvat doživela pre bezmalo četiri decenije – istako je gradonačelnik Saša Pavlović.

Prvobitni projekat obnove “Čikoša”, izrađen pre šest godina, promenjen je zbog izvesnih estetskih i urbanističkih manjkavosti, kao i zbog primedaba građana na planiranu seču stabala.

– Usvojili smo sve zahteve i, pre godinu i po, ponovo okupili stručne ljude. Među njima je bila i arhitektkinja Milena Grozdanović, koja je besplatno izradila novi projekat, po kojem se sada radi – objasnio je Pavlović.

Prostor koji se obnavlja i uređuje, podsetimo, nalazi se između ulica Takovske i Veljka Dugoševića. U njegovom obodnom delu, na stazi koja se proteže pored nekoliko starih zgrada, nalazi se kaldrma postavljena još 1897, pa je u prilično lošem stanju i neophodna joj je rekonstrukcija. Tek potom, i ona će postati sastavni deo obnovljenog prostora.

Vrednost svih navedenih radova iznosi 43,3 miliona dinara, sa uračunatim porezom.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker