OD SUTRA PROTESTI I BLOKADE: Propali pregovori Vlade i poljoprivrednika

Poljoprivrednici apsolutno nikakav dogovor nisu postigli na današnjem sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i od sutra će krenuti u proteste.

Foto: Twitter

Nedeljko Savić, predsednik Udruženja „Stig“ iz Požarevca kaže da su poljoprivrednici izneli svoje zahteve, ali da nijedan nije ispunjen i da su primorani da od sutra u 9 sati krenu u proteste.

„Iskreno, nisam iznenađen odgovorom vlade. Da bi se ovo ispunilo i poljoprivreda krenula napred, potrebno je dosta novca. Nemamo razumevanje vlade i predstojećim akcijama pokušaćemo da skrenemo pažnju na nas“, rekao je Savić.

Ističe i da će protest biti organizovan kao protestna vožnja. „Stajaće se pored puta, a posle toga uslediće jače mere. U prvom delu protesta nećemo maltretriati građane…Stajaćemo pored puta“, kaže.

On je pozvao sve poljoprivrednike da se pridruže protestu.

Poljoprivrednici traže subvencije po hektaru od 300 evra i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara.

Ratari i stočari od vlasti očekuju i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama u Budimpešti i Parizu.

Oni imaju zahteve i vezane za premije za mleko.

„Pokušali smo još prošle godine da ukažemo na poremećaje na tržištu“, rekao je Savić i dodao da je cena pšenice od 18 dinara neprihtavljiva jer poljoprivrednici ne mogu da je proizvedu po tako niskoj ceni.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Bravo Deki. Nadam se da će prihvatiti tvoj predlog. To će najviše zaboketi tiranina kada mu propadne toliko najavljeni miting. Kada narod šeta u miru i tišini to su zlikovci a kada se njegovi deru i skandiraju mu ime e to je sasvim OK. Pa neće da može.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker