APELACIONI SUD: Potvrđene presude bivšim direktorima Direkcije za izgradnju u Žagubici za zloupotrebe

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Iliju Mustecića (60) i Dragišu Vučkovića (65), bivše direktore Direkcije za izgradnju u Žagubici, na 6 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ovim je potvrđena presuda koju je prethodno doneo Viši sud u Požarevcu. Istom presudom, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, na osam meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor osuđen je nadzorni organ Stanoje Nikolić (81) iz Negotina i Vlada Petronijević (47) iz Zaječara, direktor i vlasnik firme „Dalekovod“.

Navedene zloupotrebe izvršene su od 2008. do 2011. godine, tokom realizacije idejnog i glavnog projekta i izvođenja radova na izgradnji trafo stanice i skijališta na Beljanici, jer su omogućili da se bez pravnog i ekonomskog osnova „Dalekovodu“ isplate radovi koji nisu izvedeni i materijal koji nije utrošen. Optuženi direktori Direkcije sa računa Javnog preduzeća na čijem čelu su bili isplatili 28 miliona „Dalekovodu“ za fiktivnu realizaciju, a Nikoliću su omogućili zaradu od 504.000 dinara za fiktivni nadzor, a sve na štetu Direkcije i opštinskog budžeta.

Firmi „Dalekovod“ naloženo je da sav dobijeni novac vrati u opštinski budžet Žagubice.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker