NE ŽELE DA BUDU ZAMORČIĆI: Slab odziv građana za vakcinaciju u Petrovcu na Mlavi

U sredu ove nedelje, i u Petrovcu na Mlavi je počela masovna vakcinacija građana protiv korona virusa.

Foto: Ilustracija/Getty images

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, na konferenciji za medije kazao je da u Dom zdravlja dnevno pristižu spiskovi sa imenima građana koji su izrazili želju za vakcinacijom protiv korona virusa preko portla E-Uprava.

Međutim, s obzirom da je u prethodna tri dana vakcinisano samo 213 građana iz ove opštine, dolazimo do zaključka da Petrovčani nisu baš željni da budu pelcovani.

Takođe, zbog slabog odziva građana i njihove sumnje u vakcine uputio je apel i direktor Opšte bolnice Petrovac na Mlavi dr Branko Lukić.

“Ova borba protiv Covid-19, traje već skoro godinu dana i kod nas i u svetu, to je vrlo teška i iscrpljujuća borba. Nema potrebe da govorim da su svi zdravstveni radnici premoreni. Da bismo izašli kao pobednici iz ove borbe, to ne možemo uraditi sami, tu nam treba vaša pomoć. Vaša pomoć se sastoji u tome da se vakcinišete, tako ćete pomoći nama, sačuvaćete svoj život i život svoje familije i svojih prijatelja. Dosta ima priča i manipulacija oko toga da li se treba vakcinisati, verujte mi, jedini način da ceo svet pa i mi kao opština, izađemo iz ove krize je samo vakcinacija – , rekao je Lukić.

Prijavljivanje za vakcinaciju se obavlja putem portala E-Uprava ili putem telefona 0800 222 334. Nakon dostavljanja spiskova izabrani lekari pozivaju prijavljene građane na vakcinaciju. Svaki pacijent, pre vakcinacije, biće pregledan od strane lekara, koji će odrediti da li pacijent može primiti vakcinu.

Važno je znati, da je nakon vakcinacije, takođe potrebno primenjivati sve mere zaštite kao i da je potrebno, nakon određenog perioda, primiti revakcinu, i pridržavati se propisanih mera.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker