NOŽEM IZBO VLASNIKA KAFIĆA! Tri godine zatvora radniku obezbeđenja Gradske uprave Požarevac

Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je na tri godine zatvora Mišela Nenadića (47), radnika obezbeđenja Gradske uprave Požarevac, zbog pokušaja ubistva nožem Dejana Lilkovića (53).

Mesto napada/Foto: M.V.

Ova presuda je prvostepena i na nju postoji pravo žalbe i branioca optuženog i višeg javnog tužioca. Optuženom je dosuđeno i da plati troškove dosadašnjeg sudskog posupka. Oštećeni Lilković od njega je do sada dobio 5.000 evra za odštetu zbog teške povrede, a za preostalih 5.000 evra ima pravo da povede parnicu.

Optuženi se tereti da je 7. maja prošle godine, oko 19:00 sati, nožem ubo vlasnika kafea „Lion“. Kafedžiju je Hitna pomoć, sa teškom povredom, prebacila u Opštu bolnicu, gde je odmah operisan. U bolnicu je odvežen i napadač, kako bi se podvrgao alko-testu, ali i da bi mu se sanirala povreda desne ruke, jer je samog sebe posekao kad je potegao nož.

Neposredno pre napada u „Lionu“, Nenadić je svratio u kafanu „Lipov lad“, u alkoholisanom stanju. Pošto je počeo da galami i ometa goste, konobar ga je ubedio da napusti lokal. On se onda uputio u kafe „Lion“ u Ulicu Čede Vasovića, i tamo počeo da galami i uznemirava goste. Tada mu je prišao vlasnik kafea i pokušao da ga smiri i izvede napolje. Međutim, on je počeo da ga vređa, a onda je izvadio nož i njime ga ubo u desnu stranu grudnog koša.

ZAKON

Nenadić je ranije radio u zatvoru „Zabela“, ali je posle fizičkog napada na kolegu dobio otkaz, a posle toga zaposlio se u Gradskoj upravi. Za krivično delo za koje se tereti, predviđena je kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali u dokaznom postupku ona može da se smanji na tri godine.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker