Petodnevni seminar u Velikom Gradištu i Požarevcu sa majstorom borilačkih veština (FOTO/VIDEO)

Majstor borilačkih veština Božidar Gaberšek proteklog vikenda održao petodnevni seminar u Velikom Gradištu i Požarevcu.

U organizaciji tradicionalnog ving čun kung fu kluba „Požarevac“ i CQB kluba „Požarevac“ proteklog vikenda održan je petodnevni seminar majstora borilačkih veština Božidara Gaberšeka, koji već duže vreme živi i radi u Australiji i na Tajlandu gde obučava specijalne jedinice, kako njihove vojske i policije, tako i jedinice kineske armije.

Gaberšek je svoje 40-godišnje iskustvo u brojnim borilačkim veštinama preneo učesnicima seminara kako u domenu borilačkih veština tako i u praktičnom pucanju. Osnivač je svog sistema borenja, realnog pucanja i bodigard obuke, pod danas već svetski priznatim nazivom CQB (close combat system) – borba na bliskoj distanci.

Prvi deo seminara na kojem su polaznici, njih oko 30-ak iz Makedonije i Srbije učili tehnike samoodbrane, odbrane od palice, noža, pištolja, više napadača, borbu u parteru, odzržao se u Velikom Gradištu u dođou aikido kluba „Pinkum.“

Drugi deo je bi podeljen na tri nivoa realnog pucanja gde su polaznici, njih 15-ak shodno prethodno stečenom znanju u toku celodnevnog kursa od ponedeljka do srede u streljani izvodili praktično pucanje po CQB sistemu.

U okviru demo prikaza majstor Gabrešek i njegov asistent Patrik Goh iz Singapura demonstrirali su praktično pucanje puškom AK- 47 i pištoljem u pokretu sa motora i iz automobila.

Instruktori Dejan Mikić, Dušan Radojković i Goran Andonov dobili su majstorska zvanja Kombativs Level 3, najviše rangove u Evropi u okviru CQB International asocijacije. Ving čun majstor Irena Vavić položila je za Level 2 – Combat Handgun nivo, takođe jedina dama sa najvišim rangom kod nas.

Majstor je iskoristio priliku da poseti i svoj matični ving čun klub, čij je ujedno i osnivač još davne 1979. godine, a koji i danas uspešno vode Dejan i Dušan, i da ujedno održi i mini seminar samoodbrane svim članovima kluba.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker