AUSTRIJSKI SUD ODLUČIO: Smanjena kazna dvojici Sirijaca koji su svirepo ubili Srbina!

Viši pokrajinski sud u Salcburgu umanio je kazne dvojici Sirijaca koji su ubili srpskog državljanina Aleksandra - Akija Markovića, muzičara rodom iz Valjeva, 9. jula 2016. godine.

Glavni osumnjičeni, koji je osuđen za ubistvo, pljačku i pokušaj ucene, a koji je u prvostepenoj instanci osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora, dobio je kaznu umanjenu za godinu dana robije.

Aleksandar Aki Marković / DFoto: Printscreen fejsbuk

Njegov saučesnik je u prvostepenom postupku osuđen zbog pljačke i pokušaja ucene na 12 godina zatvora, ali mu je u apelacionom postupku kazna smanjena na 11 godina robije. Identiteti osuđenih Sirijaca još nisu saopšteni.

Dvojica optuženih i sada osuđenih Sirijaca su, pod dejstvom alkohola i marihuane, kupili lepljivu traku na jednoj benzinskoj pumpi i sa tim otišli do stana žrtve. O motivu za ubistvo imali su različite iskaze. Glavni optuženi tvrdio je da mu je srpski državljanin dan pre zločina pokazao porno film i izrazio želju za seksom s njim. Zbog te uvrede želeo je navodno da se osveti, odnosno da ga “vaspita” i opljačka, navode austrijski mediji.

Njegov saučesnik je, pak, tvrdio da nije ništa znao o svemu i da su krenuli da ga opljačkaju. Jedinstveni u iskazu bili su samo oko tvrdnje da nisu imali nameru da ubiju žrtvu.

Nakon što ih je Aki pustio u stan, oni su ga lepljivom trakom vezali i potom brutalno pretukli. Naterali su ga da im kaže šifru njegove bankomat-kartice.

Saučesnik je potom napustio stan da bi podigao novac, u čemu nije uspeo, jer na računu žrtve nije bilo para. U međuvremenu je glavnooptuženi čuvao žrtvu, kada je Marković pokušao da se oslobodi, pa ga je ovaj Sirijac zadavio. Potom su dvojica Sirijaca mrtvog Markovića stavili u kadu i pustili vodu.

Kako se navodi u saopštenju suda, Sirijcima su umanjene kazne, pošto je, na zahtev advokata, uzeto u obzir da su dvojica nasilnika zločin počinili pod velikim dejstvom alkohola i narkotika, javljaju “Vesti online”.

(TPKNEWS/Vesti online)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker