NAKON REBALANSA BUDŽETA: Požarevac dobija dve montažne garaže

Hronična nestašica parking prostora za automobile u Požarevcu uskoro će biti rešen postavljanjem dveju montažnih garaža, najavila je direktorka JKP ”Parking servis”, Marija Papović.

Otvoreni parking “Krug”

Kao što je poznato godinama nedostaju mesta za parkiranje, jer u gradu i okolini ima čak 23.000 registrovanih automobila, a vozači na raspolaganju imaju samo pet zatvorenih parkinga: u Sinđelićevoj ulici, prekoputa hotela “Dunav”, ispred zelene pijace “Krug”, te kod Centra za kulturu i Osnovnog suda. To je ukupno 300 parking-mesta, a još 900 ih je na brojnim uličnim parkinzima – u prvoj i drugoj zoni, odnosno u užem i širem centru grada.
S obzirom na to da tih 1.200 mesta ni približno nije dovoljno, gradnja novih parkinga je – prioritet.

– Jedna bi trebalo da bude postavljena kod hotela “Dunav”, a u obzir dolazi i lokacija kod pijace “Krug”, ukoliko se donese odluka da nabavimo dve polovne garaže. Jer, razlika u kvalitetu nije znatna, a dobiće se veći broj mesta. Takve garaže ima beogradski “Parking servis”, pa sa njima trenutno pregovaramo – objašnjava Marija Papović.

Inače, odmah po rebalansu gradskog budžeta trebalo bi da budu raspisane javne nabavke za izradu projektne dokumentacije, te za kupovinu garaža.

– Da bismo povećali broj parking-mesta, radićemo i na stvaranju blokovskih parkirališta, jer se stanari u brojnim stambenim zgradama suočavaju sa nemogućnošću da bezbedno ostave svoje automobile – zaključuje Marija Papović, precizirajući i to da će se tako najpre rešavati problemi u Ulici Čede Vasovića, na putu ka Beogradu, te u Ulici Moše Pijade, u samom centru grada.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker