ZELENI PASOŠ ODLAZI U ISTORIJU: Nova odluka austrijske vlade zbunila građane, ali Beč ne odustaje od strožih mera

Najavu potpunog ukidanja epidemioloških mera od 5. marta i “Zelenog pasoša” koji neće biti ukinut, već samo stavljen u “stend baj”, građani Austrije su dočekali s olakšanjem, mada nezadovoljni time što Beč zadržava “oštriji” pristup i ne popušta mere.

Foto: Ilustracija/Shutterstock

Izjava ministra zdravlja Volfganga Mikštajna da unutar Austrije od toga datuma neće više važiti “zeleni pasoš”, izazvao je nejasnoće među građanima, posebno imajući u vidu da Beč ne odustaje od strožijih mera, koje predviđaju kontrolu vakcinalnog statusa.

Ministarstvo naglašava da se aplikacija “zeleni pasoš” neće ugasiti, već će nastaviti da radi, ali da mera “zeleni pasoš” odlazi na “stend baj” i biće vraćena kada to ponovo bude potrebno.

To znači da će vakcine i informacija o preležanom kovid-19 ili negativnom testu ostati uskladištene u “zelenom pasošu” i mogu biti prikazivane ako je to potrebno, na primer, prilikom odlaska u restoran u Beču.

“ZELENI PASOŠ” BIĆE KORISTAN ZA PUTOVANJA

“‘Zeleni pasos” je pojam za sertifikate o vakcinaciji, izlečenju ili testiranju, i služi kao instrument u borbi protiv pandemije, kako bi se dokazao status prilikom kontrole. Pošto se radi o sertifikatima usklađenim sa EU, to je evropski projekat, koji olakšava putovanje unutar Unije za vreme pandemije”, poručuje Ministarstvo.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker