PAPOVIĆ: “Da li Požarevljani živie u 21. veku?”

Predsednik Gradskog odbora Dveri, Dragan Papović, obratio se građanima Požarevca sa par pitanja na koje se nada da će dobiti odgovor od svojih sugrađana.

Predsednik Gro Požarevac, Dragan Papović

“Poštovani sugrađani,

Živimo li mi poštovani sugrađani u 21. veku, u jednom malom gradu, koji se nalazi u jednoj modernoj demokratskoj državi u centru Evrope, ili mi živimo u nekakvom mraku, u nekoj robovlasničkoj, totalitarnoj državi, u dalekoj istoriji, gde nemamo prava na slobodu mišljenja, na slobodu govora, na slobodu okupljanja i na objektivno informisanje?

Svakodnevno razgovaram sa nekim od Vas poštovani sugrađani, a na moja postavljena pitanja odgovori su vam uglavnom isti: izgubiću posao, daće mi otkaz, daće mi otkaz detetu, ženi, mužu, treba da se zaposlim, sve si u pravu ali moram da ćutim, moram u autobus, moram na miting, sve si ti u pravu, ali ja moram.

Je li ovo normalno poštovani sugrađani?

Je li normalno da smo dozvolili da budemo toliko poniženi i omalovaženi? Je li normalno da su nam oduzeli dostojanstvo? Je li normalno poštovani sugrađani da moji roditelji sede kući i brinu se za moju bezbednost ? Je li normalno da svi misle da mi je otkaz na poslu neminovan? Zašto? Zato što smatram da je moje pravo da slobodno mislim i slobodno govorim? Je li normalno da se mnogi dive mojoj hrabrosti? Nisam ja poštovani sugrađani hrabar, ja sam običan čovek, moje je pravo da kažem šta mislim, kao što je i vaše, mi smo rođeni sa pravom da kažemo šta mislimo, i ja nedam da mi neko to pravo oduzme!.

Zašto više ćutite kada sve znate i sve vidite? Mislite li o svojoj budućnosti i o budućnosti naše dece? Dokle mislite da ćutite i da dozvoljavate da sve ovo funkcioniše na ovaj način? Dokle? Dok skroz ne propadnemo, dok nas ne progutaju migranti, dok vam deca ne odu u inostranstvo, dok se sve ne pokrade i rasturi, dok nas stvarno ne ostane da stanemo pod jednu krušku? Do tada?

Kako Vam volja dragi sugrađani, ja sam se opredelio za ovaj put, težak, posut trnjem, ali smatram da je moralan i dostojanstven. Ja ću moje dete sutra moći da pogledam u oči i da mu kažem da sam pokušao nešto da uradim, zapitajte se hoćete li i vi moći isto!

Apelujem na sve Vas dragi sugrađani i ujedno i MOLIM, da se zapitate da li zaslužujete da živite u ovakvom gradu, u ovakvom sistemu i u ovakvoj državi, i da li Vaša deca zaslužuju da im ovakav grad, odnosno ovakvu državu ostavite!

Predsednik Gro Požarevac
Dragan Papović

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker