OVO JE SLIKA GRADIŠTANSKIH ČELNIKA: Pare uzeli i pojeli, a radove nikada nisu ni započeli (FOTO)

U ulici Grobljanska, koja se nalazi sa desne strane pre groblja u Velikom Gradištu i koja je neasfaltirana i nema kanalizaciju, postoji dugogodišnji problem. 2007. godine svi iz ulice Grobljanska i Veljka Vlahovića potpisali su ugovor sa sadašnjim JKP “Dunav” o izgradnji i priključivanju kanalizacije na postojeću kanalizacionu mrežu.

Foto: I.M.S.

Nakon par godina, i pored uslova po ugovoru koji je JKP “Dunav” potpisao sa građanima ulice Grobljanska tj. da se započnu radovi, uradi i završi kanalizaciona mreža u roku od dve godine, ni dan danas radovi još uvek nisu ni započeti. Ali zato, nakon pet godina dobili su opomene pred utuženje jer nije u potpunosti isplaćena dogovorena suma koja je 2007. godine bila 1.000 evra.

– Odluka o namernom ne plaćanju druge polovine dogovorene sume je doneta po dogovoru sa sada pokojnim Simić Boškom koji je bio član opštinske uprave i imao saznanja da kanalizaciona mreža neće biti urađena u skorije vreme, a da bi izbegli sud i sudske troškove građani su morali da potpišu aneks ugovora ili da nastave sa plaćanjem rata ili da im se isplati već uplaćeni novac, što smo svi mi i uradili – kažu građani iz ulice Grobljanska.

Nakon par godina ulica Veljka Vlahovića od otpada pa do porodične kuće Ozvolt dobila je kanalizacionu mrežu da bi naredne godine navedena ulica dobila i asfalt.

– Kanalizaciona mreža koja je urađena u ulici Veljka Vlahovića priključena je na ulicu Pere Metalca i zbog obilnih kiša, koje su učestale, redovno kod merkatora “IDEA” izbacuje poklopce šahti jer ne može da primi tu količinu vode i fekalija. Sve to ne bi bilo apsurdno da Ulica Veljka Vlahovića ne počinje od Sportske hale i ista ima dužinu od skoro 2,5 kilometra, a da je pritom na postojeću kanalizacionu mrežu priključena i ulica Žike Popovića te iz tog razloga dolazi do zasićenja i izlivanja fekalija i vode – smatraju građani ulice Grobljanska.

Naime, najveći apsurd, kako tvrde građani ulice Grobljanska, jeste da je po završetku asfaltiranja ulice Veljka Vlahovića, radove obišao lično presednik opštine Dragan Milić, sa svojom elitom zbog fotkanja, a na pitanje “kad će da se uraditi i ulica Grobljanska od skretanja sa glavnog puta Veliko Gradište-Požeženo sa desne strane?”, odgovor je bio “da li ima zainteresovanih građana”.

Naime, navedena ulica u Velikom Gradištu je dugačka oko 300 metara i vrlo prometna. Pri tom Mnoštvo građana žive u navedenoj ulici u kojoj nema niti kanalizacije niti asfalt.

– Pored toga što nema kanalizaciju i asfalt, porodica Marinković je iskopala septičku jamu odmah iznad cevi za vodovod odakle se snabdevamo pijaćom vodom, a isti skupljaju sekundarne sirovine i čuvaju koze po ulici, a da ne pričam kako se tek razmnožavaju zarad socijalne pomoći. Šetaju goli po dvorištu, a ako im neko skrene pažnju pokazuju mu srednji prst – jadaju se naši sagovornici.

O navedenom problemu u vezi porodice Marinković, građani ulice Grobljanska navode da su lično više puta prijavljivali predsedniku opštine kao i komunalnim i inspekcijskim službama, koje očigledno, ništa nisu preduzele povodom ovog problema.

– Pošto ih ima više od 20 u toj porodici, skoro svaki dan u večernjim časovima dolazi do izlivanja fekalija iz septičke jame na ulicu zbog čega se otvaraju konstantno rupe a nesnosni smrad se širi celom ulicom. I o tom problemu je upoznat presednik opštine kao i inspekcijske službe koje su ih kaznili jedanput opomenom jedanput novčano, a na naše negodovanje pošto problem nije rešen, naš voljeni presednik odgovara da ne zna šta da radi….odnosno kako da rešim – kažu naši sagovornici i dodaju:

– Zar opština nema para da uradi kanalizacionu mrežu i asfalt u dužini od oko 300 metara i priključi sve građane na kanalizaciju pa čak i njih makar im ne naplatili samo da bi smo mogli normalno da živimo a ne ovako da idemo okolnim ulicama kako bi došli do svojih kuća ili ti doveli goste jer je bruka i sramota proći iako ne mogu dva vozila da se mimoiđu jer su gospoda romi, tačnije, porodica Marinković, zauzeli javnu površinu – zaključuju naši sagovornici.

Naime, prilikom sahrane svojih najmiljih građani nemaju mesta ni gde da parkiraju svoja vozila jer lokalna samouprava nema para i ne može preko puta gradskog groblja da napravi i sredi jedan besplatan parking za vozila iako od glavnog puta do početka imanja ima preko 20 metara.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Da se u toj ulici nalazi bar jedna ljubavnica od zamenika cuvenog krivolovca problem bio ubrzo resen. Ne bi dozvolio da vozi opstinska kola u ljubavne svrhe po blati niti da mu devojka lomi stikle. A znao je da ukida silafest i kulturi se sveti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker