EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Ovo je dokumenat o naseljavanju migranata na teritoriji opštine Svilajnac (FOTO)

Vest koju smo objavili da će se migranti iz Sirije i drugih zemalja sa bliskog istoka trajno naseliti u u Braničevski okrug, izazvala je u celoj Srbiji bes i strah.

Foto: Tviterr/Privatna arhiva

Braničevski okrug u poslednje dve nedelje uznemirile su informacije koje smo objavili, da Vlada ima u planu da u ovom delu Srbije trajno naseli veliki broj migranata. Ove naše tvrdnje negirali su čelnici iz Požarevca, Velikog Gradišta i Žabara koji su uputili poziv građanima da ne nasedaju na, kako oni tvrde, naše netačne tvrdnje o formiranju migracionih centara i trajnom naseljavanju migranata u Braničevskom okrugu.

Iz kabineta gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića, upućen je i poziv građanima da ostanu mirni i ne nasedaju na netačne tvrdnje da ovde postoji mogućnost formiranja migracionih centara i naseljavanja migranata. Navode da su i nadležni državni organi opovrgli takve tvrdnje, te da u Srbiji postoje prihvatni centri za migrante za koje se zna gde su.

U nameri da dokažemo da čelnici Braničevskog okruga obmanjuju građane i prikrivaju istinu, redakcija portala “TPKNEWS” došla je u posed Odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za unapređenje migranata na teritoriji opštine Svilajnac, koju je Skupština opštine Svilajnac usvojila 14. juna 2018. godine.

Naime, šta nam potvrđuje ova Odluka o usvajanju lokalnog akcionog plana za unapređenje migranata koju je Skupština opštine Svilajnac već usvojila?

Ova Odluka koju je opština Svilajnac već usvojila, potvrđuje sva naša dosadašnja pisanja, da su čelnici opština Braničevskog okruga veoma dobro upoznati sa ovim lokalnim akcionim planom o naseljavanju i trajnom smeštaju migranata na teritoriji Braničevskog okruga, i da ukoliko na narednim izborima ostanu na vlast, započeće sa realizacijom ovog programa.

Što znači, kako nam je potvrđeno, posle izbora na osnovu nove izmene i dopune Zakona o implementaciji Programa jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom, po selima u opštinama u kojima treba da budu smešteni migranti, država Srbija će privremeno oduzeti sva napuštena domaćinstva i dodeliti ih porodicama migranta, stim što ukoliko u nekoj porodici migranta kojoj je dodeljeno privremeno oduzeto domaćinstvo, rodi se dete, automatski toj porodici se dodeljuje državljanstvo Srbije i oduzeto domaćinstvo prelazi u njihovo vlasništvo.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

8 Komentari

  1. Ne podrzavam naseljavanje migranata. Ali sad nevezano za to, autor ovog teksta je nepismena osoba. Svilajnac pripada pomoravskom okrugu.

  2. Koliko je ovdje bitna nepismenost novinara? Onaj tko hoce da razumje taj zna o cemu se radi. Ostali kojima je bitna pismenost odnosno nepismenost neka se zapitaju koliko je njih uslo u Srbiju za ovo vrjeme dok pametujete.
    Koliko su oni pismeni, da li ste se to zapitali?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker