SAMOUBISTVO ZBOG ZELENAŠA: Više tužilaštvo u Požarevcu dobilo oproštajno pismo samoubice iz Drmna

Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu policija je dostavila izveštaj o slučaju samoubistva Zorana Bogdanovića (34) iz Drmna, koji se obesio 28. juna zbog dugova prema zelenašima.

Foto: Pokojni Zoran Bogdanović

On je za sobom ostavio pismo ispisano na pet strana, u kojima je naveo imena zelenaša i sume koje su mu pozajmili i koje su kasnije, uz ogromne kamate, zahtevali od njega.

Ono što je do sada pouzdano utvrđeno, prema očevidu lekara i zamenika tužioca na licu mesta, to je da se radi o samoubistvu a ne ubistvu, zbog čega nije ni naložena obdukcija tela.

U narednom periodu, u Višem javnom tužilaštvu obaviće se detaljna analiza oproštajnog pisma, kako bi se videlo da li u celom slučaju ima elemenata krivičnih dela navođenje na samoubistvo i zelenašenje. Ukoliko bude takvih indicija, onda će se obaviti prikupljanje dokaza i saslušanje određenih lica, to jest, svih lica pomenutih u oproštajnom pismu, a posebno lica koji su davale novac pod enormnim kamatama.

Osim toga, ukoliko se utvrdi da ima elemenata krivičnih dela, nakon kvalifikacije istih odlučiće se i ko će biti nadležan za dalje postupanje, da li Više ili Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker