VOZAČI SPREMITE 4.000 DINARA: Evo šta morate da uradite do kraja sledeće godine!

Svi koji su tada po Zakonu o bezbednosti saobraćaja po putevima Srbije, promenili tablice na svojim vozilima, kako sada stvari stoje, moraće da ih zamene do kraja sledeće godine.

Foto: Ilustracija

Međutim, postoji mogućnost da rok bude produžen. Ipak, ukoliko se bude odlučilo da se menjaju, to bi vlasnike putničkih automobila moglo koštati 3.944 dinara.

Nadležnim stanicama MUP Srbije još nije dostavljeno uputstvo niti cene za zamenu. Po sadašnjim tarifama, koje se najverovatnije neće menjati, za zamenu registarskih tablica potrebno je 2.190 dinara. Na taj trošak treba dodati i novu saobraćajnu dozvolu, čija izrada košta 1.314 dinara i registracionu nalepnicu, koja je 440 dinara.

Naime, prvobitno je rok za zamenu tablica po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja bio sedam godina, ali je na predlog Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Nebojše Stefanovića 2017. validnost registarskih tablica produžena za dve godine.

Sada ističe taj rok od devet godina, a MUP Srbije je potvrdio da će, kako sada stvari stoje, sve registarske tablice, koje navrše devet godina, moratij da se zamene.

ŠTA PIŠE U PRAVILNIKU?

– Od 1. januara 2011. počeo je da se primenjuje pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila kojim je propisan sadržaj, izgled i tehničke karakteristike regostarskih tablica – podsećaju u resornom ministarstvu.

Tim Pravilnikom je propisano da se registarske tablice izdaju na period od devet godina. registarske tablice koje su izdate u toku 2011. godine, trebalo bi zameniti u 2020. godini.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker