Biseri Dunava i Đerdapa pobednici sajma turizma u Kragujevcu

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i 7. Sajam zimnice i domaće radinosti u Kragujevcu održan je u period od 22. do 24. oktobra na Šumadija sajmu.

Foto: Promo

Na sajmu je bilo više od 100 nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i po prvi put iz Mađarske. U okviru pratećeg programa Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, Gradska turistička organizacija Kragujevac i Šumadija sajam organizovali su brojne stručne programe – predavanja i radionice.

Prvog dana sajma turističke radnike pozdravila je gospođa Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije kao i predstavnici Pokrajinske vlade Vojvodine i zvaničnici grada Kragujevca.

Foto: Promo

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila je svoju bogatu turističku ponudu u okviru zajedničkog projekta “Biseri Dunava i Đerdapa”. Ovaj projekat realizovali su: Udruženje “Biseri Istočne Srbije”, NP Đerdap i Opštine Veliko Gradište, Požarevac, Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin. Ceo poduhvat podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Zvanična prezentacija projekta održana je na dan otvaranja sajma, a najviše pažnje privukao je film, katalog i sajt koji prikazuju slikovite predele Donjeg Podunavlja, prirodne lepote, kulturno istorijske spomenike i najvažnije turističke centre. Gastronomske specijalitete koji su posluženi na prezentaciji pripremali su “Vila Jelena” iz Požarevaca, “Restoran Kasina kod Ajduka” i “Firma Eskom” iz Velikog Gradišta. Uz prezentaciju hrane Pivnica N&D prezentirala je bogatu ponudu piva.

Foto: Promo

Prezentacija je počela u podne, a štand Turističke organizacije ovom prilikom posetili su visoki zvaničnici Turističke organizacije Srbije, Pokrajinske vlade Vojvodine i kolege iz drugih regionalnih i lokalnih Turističkih organizacija. Za celokupnu promociju na Šumadija sajmu, projekat “Biseri Dunava i Đerdapa” osvojilo je prvo mesto. Po mišljenju stručnog žirija, ali i drugih učesnika sajma, novi pristup idejnih rešenja propagandnog materijala, kao i tradicionalna kuhinja restorana koji su prezentovali ukuse Donjeg Podunavlja, zasluženo je odneo najvredniju nagradu u ogromnoj konkurenciji najlepših destinacija Srbije.

Foto: Promo

Kragujevčani koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih poštovaoca i obožavaoca Srebrnog jezera i celog Đerdapa, dugo su se zadržavali na štandu Opštine Velikog Gradišta. Pored klasičnih odmora primećeno je veliko interesovanje za verski turizam i pokloničke ture prema manastirima Tumane i Nimnik, kao i interesovanje agencija, sindikata i udruženja za posetu Ramskoj i Golubačkoj tvrđavi.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker