DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Moguće uvođenje novih mera tokom praznika – na stolu nekoliko opcija

Sednica Kriznog štaba biće održana danas popodne, a medicinski deo poručio je da se protivi organizovanim slavljima za Novu godinu i predlaže da kovid propusnice važe 24 sata.

Sednica Kriznog štaba Foto: Beta

Sednica Kriznog štaba, poslednja u ovoj godini, zakazana je za danas za 16 časova, kada će na dnevnom redu biti tema o pojavi novog soja omikron, aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ali i o potencijalnim rizicima za vreme praznika, kao i eventualnim novim merama.

Medicinski deo Kriznog štaba na današnjoj sednici tražiće kao i do sada rigoroznu kontrolu poštovanja mera, ali i kovid propusnice na 24 časa, koje bi važile i za sportske manifestacije, tržne centre, ugostitelsjke objekte, i bile bi potrebne za sve, osim za prodavnice prehrambene robe i apoteke, nezvanično se saznaje.

Epidemiološka kriva u našoj zemlji već neko vreme stagnira, a mišljenja su podeljena, jer neki epidemiolozi kažu da nas skok čeka sredinom januara, nakon praznika ali zbog dolaska novog soja, dok ima i onih lekara koji kažu da taj broj neće biti znatno veći.

Ipak da li će Krizni štab uvesti nove mere koje će važiti za praznike videćemo nakon sednice, a po svemu sudeći malo je verovatno da će se nešto promeniti.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker