OJADILI DRŽAVU I VOZAČE: Tri Požarevljana izveli višemilionsku prevaru, slučajno ih otkrili!

Trojica Požarevljana, Zoran P. (60), Radivoje T. (52) i Dragan D. (47) osumnjičeni su da su ojadili državu i vozače za 2.500.000 evra!

 

Sumnja se da su zarađivali, odnosno krali novac, od registracije automobila i tako naneli štetu budžetu Republike Srbije koja se procenjuje na 300 miliona. Njihova prevara obuhvatila je navodno više od 4.000 putničkih i teretnih vozila.

Vlasnici automobila su uredno davali novac za registraciju i plaćanje osiguranja, a osumnjičeni su te pare zadržavali za sebe. Potom su u MUP-u predavali falsifikovane uplatnice i tako bez problema sve završavali. Svi koji su na ovaj način registrovali svoj auto, moraće sve ponovo da plate, iako nisu krivi za to što su oštećeni.

– Oni koj su to obavili predhodnih godina, pošto su im te registracije istekle, izbegli su ponovno plaćanje. U tim slučajevima država će morati da pokrene postupak za nadoknadu štete od osumnjičenih, nakon okončanja krivičnog postupka – kaže izvor iz MUP-a.

Vođa ove neverovatne prevare je Zoran P. koji je pobegao u Austriju. Za njim je raspisana poternica, a njegovi saradnici Radivoje i Dragan su uhapšeni. Inače, oni su vodili agenciju za registraciju po imenu “Raleks”.

– Falsifikovanje uplatnica za državni budžet i za osiguranje obavljali su tako što bi uplatili neku malu sumum, a onda naknadno dodavali nule. Vlasnici vozila mislili su da je sve u redu, tek ovih dana su saznali da su prevareni – kaže izvor.

PONOVO MORA DA IZDVOJI 400.000 DINARA

Među oštećenima koji su pretpreli najveću štetu, nalazi se i meštanin jednog sela iz okoline Požarevca. On je osumnjičenima, za registraciju svojih kamiona, dao čak 400.000 dinara. Pošto je saznao da je prevaren, sad će ponovo morati da izdvoji veliku sumu za registraciju svojih teretnih vozila.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker