PREOKRET TRAGEDIJE U SMEDEREVU: Izbo trudnu ženu, njenu majku, pa sebe, a onda sve zapalio! (FOTO)

Dalibor je nožem usmrtio svoju nevenčanu trudnu suprugu Aleksandru (30) i njenu majku Milenu (58), povredio sebe, a potom izazvao paljevinu u kojoj se i sam ugušio

Dalibor Smijonović (33) je izbo nožem trudnu nevenčanu suprugu Aleksandru (30) i njenu majku Milenu Vasić, a zatim podmetnuo požar i zapalio se zajedno sa njima u njihovoj kući u Smederevu, pokazuju prvi nezvanični rezultati istrage.

Foto: Privatna arhiva

Kako istraga pokazuje, Dalibor je prethodno sve isplanirao i kobnog jutra se na pragu kuće Vasića pojavio noseći flašu benzina sa namerom da izvrši zločin. Čak se uverio da će Žikica Vasić, otac i suprug stradalih žena, u to vreme biti na poslu.

– Veče pre zločina pozvao je moju stariju ćerku Jelenu telefonom i rekao joj da su mojoj ženi i ćerki potrebne dobre batine, da su one za ubistvo. Vređao ih je preko telefona, svašta pričao za moju ženu. Pitao je moju ćerku kad radim i ona mu je rekla da idem u prvu smenu. Znači, hteo je da se uveri da ja neću da budem kući, jer da sam ja bio tu sve bi drugačije bilo… ja bih se borio sa njim, pa makar i ja da nastradam, ali one bar da se spasu, imale bi vremena i da pobegnu – priča kroz suze Žikica.

Žikica Vasić / Foto: Privatna arhiva

Kaže da su problemi počeli osam dana pre zločina i da je bilo određenih pretnji, ali da nisu nasilno izgledale. Dalibor je bio uporan da u podrumu Žikicine kuće završi neke građevinske radove, ali se razboleo. U to vreme bile su bolesne i Aleksnadra i Milena, ali i Daliborova jednogodišnja ćerka Klara iz drugog braka, koja je obitavala u kući Vasića. Zbog lekarskih pregleda, kaže Žikica, Dalibor je otišao u svoju kuću u Radincu. Potom je insistirao da se kod njega vrati i Aleksandra, što je ona odbila.

– Zvao je i tražio da razgovara sa mnom. Sav je zapenušio, bio je kao razjareni bik, rekao je da mu pošaljem ženu kako ne bi došao kod nas da pravi probleme, da se ne skuplja narod. Primirio sam ga malo, na kraju, pozvao sam ga da dođe sa sinom iz prvog braka, da svi budu kod nas u kući – kaže Žikica.

Majka i ćerka / Foto: Facebook

Kaže da je posle toga Dalibor došao, pa se svađao sa njegovom ženom i Aleksandrom, pa pokupio svoje stvari i sa devojčicom se vratio u Radinac.

– Ja sam slutio, znao sam, pretpostavljao sam…Čim su me zvali u firmu i rekli da je u mojoj kući izbio požar, odmah sam znao je da budala došao, pobio ih i zapalio – kaže nesrećni čovek.

Prema nezvaničnim informacijama, Dalibor je u sredu ujutru pozvao taksi u sedam sati. Na putu od kuće u Radincu do Vasićevih zaustavio je taksistu na benzinskoj pumpi, kupio flašu soka od 2 litra, terao prodavačicu da taj sok prospe,i potom tu nasuo benzin. Žikica kaže i da je na podu u sobi pronađen nož, dužine 30 cm, za koji tvrdi da ranije nije bio u njihovoj kući, pa se pretpostavlja da je, osim benzina, Dalibor sa sobom poneo i oružje kojim je izvršen zločin. Obdukcija je, kako nezvanično saznajemo, pokazla smrtonsone ubode nožem na telima majke i ćerke. Aleksandra je zadobila ubod u vrat, a Milena u grudi. Ubica je potom polio sobu benzinom i izazvao požar. Na njegovom telu, u predelu stomaka, ima posekotina, ali one nisu bile smrtonosne. U Daliborovim plućima bilo je tragova dima, što znači da je bio živ kada je izbio požar i da je smrt nastupila gušenjem.

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu navode da još uvek nisu dobili zvanične rezultate obdukcije, DNK i toksikoloških analiza, kao ni nalaze Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra i kažu da će identitet stradalih i okolnosti pod kojima se dogodila tragedija saopštiti tek kada budu imali sve validne podatke.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker