ŠOK ZA VERSKE FANATIKE?! Uvodi se naplata parkiranja kod manastira Tumane?

Svi znamo da je bahatost stav koji precenjuje vlastitu vrednost ili vlastite veštine. Podrazumeva drskost i prezirno ponašanje prema drugima. Bahatost karakteriše pokušaj osobe da uzme više nego što joj pripada. Oni vlast pretvaraju u moć a moć u novac i tu je kraj cele priče o njihovom shvatanju vere i života.

Foto: Manastir Tumane

Da su tumanska bratija, predvođeni igumanom Dimitrijem Plećevićem, i golubački kartel predvođeni crnogorskim raspopom Nebojšom Mijović sigurni u sebe, i da nešto vrede ne bi njihovu halapljivost toliko naglašavali, znali bi da je o njihovim nevidljivim podvizima dovoljno reći mirno, tiho i odlučno. Narod bi sve video a istina bi bila dovoljna. Njihovom bahatošću žele skrenuti pažnju na sebe i bilo bi dovoljno samo argumentovati njihove “podvige” ali očigledno podviga nema samim tim nema ni argumenata.

Kao i obično po ustaljenoj šemi, kako nezvanično saznaje Insajder Mile Sova, žargonski u mraku, pod velom tajne, po principu ja tebi ti meni, crnogorski raspop golubačkog kartela i iguman manastira Tumane, postigli su dogovor da se uvede naplata parkiranja ispred i u blizini manastira Tumane.

Ovu odluku o naplati parkiranja ispred i u blizini manastira Tumana, po nezvaničnim saznanjima Mileta Sove, preko svojih kartelskih satelita, predložiće crnogorski raspop na jednom od narednih zasedanja opštinskog veća, da bi ona nakon toga bila izneta pred odborncima Skupštine opštine Golubac. S obzirom da su donete mnogobrojne odluke koje se odnose na pustošenje džepova građana, ne sumnjamo da će i ova odluka biti doneta većinom glasova golubačkih odbornika SNS kartela.

Naplatu parkiranja, po nezvaničnim saznanjima, ako se usvoji, a nadamo se da će crnogorski raspop i tumanska bratija nakon objave ovog teksta da odustanu od ove njihove namere, pravdati kao trajno rešenje problema sa neorganizovanim i bahatim parkiranjem verskih fanatika koji dolaze u obilazak manastira.

Po nezvaničnim saznanjima, planirano je da se uredi oko 100 parking mesta za autobuse i 400 parking mesta za putnička vozila, a cena parking usluge bi se naplaćivala 300 dinara sat za autobuse, i 100 dinara sat za putnička vozila.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

    1. Alavost Mijovića i kaludjerske lopovske bande se neće dobro završiti po njih. Budu li uveli naplatu parkinga drastično će smanjiti broj vernika koji će dolaziti u Tumane. Narod dolazi u nadi da će naći lek za svoju muku, a onda postaje svestan velike prevare i lopovluka od strane bratstva. Njih je Vučić poslao sa namerom da pod plaštom vere i čudotvorni izlečenja pljačkaju narod i njemu šalju vreće sa novcem. Šta mislite zašto je Dimitrije dobio orden? Mora da ste i vi poklonik lopuža čim ste za to da se uvede plaćanje parkinga, a to što smatrate da su oni koje nevolja natera da dodju u manastir, glupi odraz je vaše nekulture i bezobrazluka. Bog samo posmatra i pamti i svi će dobiti ono što su zaslužili.

      1. Hvala što ste bili toliko fini, pa ste me izvređali biranim rečima. Moglo je to “po srpski i po spisku”. Meni je isto kao i Vama, kristalno jasno šta se dešava u manastiru Tumane, a i u državi. Možda sam malo preterao što sam one koji ni posle 12 godina vladavine SNS, ne shvataju sa kime imaju posla, koji u XXI veku traže lek po manastirima, koji ne vide vašarsku atmosferu, kao ni vozni park kaluđera oko manastira, možda sam pogrešio što sam ih nazvao glupacima. Ako će Vam biti lakše, reći ću da nisu glupi, već su samo intelektualno siromašni. Većina njih redovno izlazi na izbore i uvek glasa za one koji su na vlasti. Njima lako manipulišu i Vučić i popovi, kao i Pink i RTS. E, zato sam napisao, da treba uvesti naplatu parkiranja, odnosno porez na glupost. Još uvek se sećam reči moga pokojnog dede:”Idi svakog dana u crkvu i moli se Bogu, a nemoj da ideš na njivu, pa ćeš videti šta ćeš imati”. Ja bih tu rečenicu malo izmenio:”Idi u manastir Tumane, moli se za zdravlje i daj monasima puno para, a nemoj ići kod lekara, pa ćeš videti kada ćeš se izlečiti”.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker