MILIĆ: Veliko Gradište uskoro dobija najsavremeniji Dom zdravlja

U prostorijama SNS-a u Velikom Gradištu u četvrtak je održana redovna konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili Poverenik SNS-a u Velikom Gradištu Vladimir Štrbac i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Foto: TPKNEWS

Teme konferencije bile su aktivnosti SNS-a u opštini u predhodnom periodu i pregled najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji se realizuju na teritoriji opštine Veliko Gradište kako iz sredstava lokalne samouprave tako i iz sredstava budžeta Republike Srbije i prekograničnih projekata.

Prisutnima se prvo obratio poverenik gradištanskog SNS-a Vladimir Štrbac koji je na samom početku napomenuo da se nastavljaju razgovori sa građanima o dosadašnjim postignutim rezultatima i istovremeno da se prime sugestije povodom svih pitanja koja se tiču opštine Veliko Gradište i života u njoj, i pohvalio dosadašnje aktivnosti i rad Unije žena SNS-a u Velikom Gradištu. Štrbac je ovom prilikom podsetio da su počele aktivnosti za planiranje budžeta i javnih investicija za period 2020-2022. godine, i pozvao je građane da se uključe u ovaj proces planiranja predlaganjem i izborom projekata koji će biti finansirani javnim sredstvima, a koji imaju za cilj da život u ovoj opštini učine kvalitetnijim i lepšim. Takođe je skrenuo i pažnju da će se od jeseni započeti sa detaljnom analizom rada svih javnih i opštinskih direktora i funkcionera, kako bi se napravio jedan presek i uklonile sve dosadašnje prepreke i greške. Na kraju Štrbac je napomenuo da je počela izrada projektno tehničke dokumentacije za put Srednjevo-Kamijevo-Desine odnosno put Majilovac-Kurjače i povezivanja Kumana i Topolovnika na vodovod Ostrovo.

Foto: TPKNEWS

Nakon govora poverenika Vladimira Štrbca, prisutnima se obratio predsednik opštine Dragan Milić, koji je sa oduševljenjem najavio početak radova puta Beli Bagrem-Zatonje, s obzirom da je ovaj put od velikog značaja jer je direktna veza Istočne Srbije sa Banatom. Milić je napomenuo da je dobijeno rešenje od Ministarstva za zaštitu životne sredine da su odobrena sredstva od 15 miliona dinara, za izradu projektno tehničke dokumentacije za sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji će u narednoj godini početi da se radi. Takođe je napomenuo da su urađene i tri trafo stanice, od kojih dve na Srebrnom jezetu, tako da je prvi put u istoriji struja prešla preko nasipa i otišla sa druge strane ostrva. Što se tiče kompletne rekonstrukcije Doma zdravlja i Muzičke škole u vrednosti od milion evra sa PDV-eom, Milić očekuje da će u narednih mesec i po dana biti izabran izvođač radova, i da će se početi sa radovima.

Foto: TPKNEWS

Na kraju, Milić se zahvalio Vladi Srbije, predsedniku države Aleksandru Vučiću i svim Ministrima koji su ih do sada podržali i pomagali, i da se i ubuduće kao jedan tim Barselone ide dalje i osvoji Liga Šampiona.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker