IZMEĐU KLIČEVCA I KURJAČA: Planira se izgradnja regionalne deponije

Gradska uprava Požarevac raspisala je javnu nabavku za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju regionalne deponije u Požarevcu.

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji nabavke planirano je da nova regionalna deponija bude izgrađena na katastarskim parcelama 1202/3, 1202/1, 1201 КO Кličevac, u gradu Požarevcu. Ukupna površina predmetnih parcela iznosi 381.185 m2. Parcele su udaljene od najbližeg naselja Кurjače 2 km, od Požarevca 23 km, a od Petrovca na Mlavi 51 km.

Od puta Požarevac – Veliko Gradište lokacija je udaljena oko 6 km. Do lokacije se dolazi zemljanim putem iz pravca sela Кurjače u dužini od 550 metara ili iz pravca Кličevca letnjim putem u dužini od 2500 metara.

Lokacija nije opremljena tehničkom infrastrukturom – struja, voda, kanalizacija. Кompleks ne tangira, niti kroz njega prolazi elektroenergetski vazdušni vod.

Kako je navedeno projektni zadatak predstavlja izrada projektne dokumentacije – plan detaljne regulacije, idejno rešenje, idejni projekat, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i studije uticaja na životnu sredinu i prethodnu studiju opravdanosti.

Deponija komunalnog otpada podrazumeva sve sadržaje koji su u funkciji pravilnog i sigurnog rada deponije, koji se mogu grupisati u tri zone – prijemno-otpremna zona – zona deponovanja – prostor pogona za reciklažu i preradu otpada.

U sklopu tehničkog rešenja deponije potrebno je uraditi odgovarajuća projektna rešenja snabdevanja električnom energijom i rasvete, te projekte snabdevanja sanitarnom vodom. Obaveza naručioca je da reši pristupne puteve i električnu energiju sa transformatorom do lokacije deponije.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 24.291.666,00 dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 16. jul do 14 časova.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker