IZ BOLNICE U POŽAREVACU APELUJU: Izbegavajte okupljanja na kupalištima na Srebrnom jezeru

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno se leči 98 pacijenata, što je prvi put od 6. jula, kad je ova ustanova počela sa radom, da broj hospitalizovanih padne ispod 100.

Kovid ambulanta u Požarevcu

Od ukupnog broja, čak 93 je sa područja Braničevskog okruga, od kojih je većina pozitivna na virus COVID-19. Na respiratorima se trenutno nalazi šest pacijenata.

– Kod sedam zdravstvenih radnika potvrđen je koronavirus, od kojih su tri hospitalizovana, a ostali su u kućnoj izolaciji. Još petoro njih čeka rezultate testiranja i nalazi se u samoizolaciji – kaže Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

On navodi da je aktuelna klinička slika mešovita, od srednje do izrazito teške i da dominiraju pacijenti u lošijem opštem stanju.

Iz bolnice apeluju na građane da tokom ovog vikenda izbegavaju okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi – izletišta, na kupališta na Srebrnom jezeru, zatvorenim prostorima, proslavama, kao i da poštuju mere zaštite, kako bismo uspeli da se izborimo sa virusom.

Inače, na području Braničevskog okruga od početka epidemije, ukupan broj obolelih od koronavirusa je 594.

Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 290, a zatim u Petrovcu na Mlavi – 179, u Velikom Gradištu zaraženo je 40 lica, u Kučevu 33, u Žabarima 17, u Golupcu 14, u Žagubici i Malom Crniću 11.

Od početka epidemije, na području Braničevskog okruga obavljeno je 7.377 testiranja.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker