AJMO U ŽAGUBICU ILI MEROŠINU, SADA U RUDNU GLAVU: Vučiću, od prošlog leta zavrćeš rukav, i nikako da ga zavrneš!

Srbija je prebacila broj od milion ljudi koji su primili drugu dozu vakcine. Samim tim bliži smo i danu kada će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vakcinisati prvom dozom.

Ilustracija/Foto: pixabay. com/YouTube

Iako je još prošlo leto rekao da će prvi zavrnuti rukav, njegova odluka o primanju vakcine menjala se svake dve nedelje.

Bilo je leto kada je počela priča o vakcinama i koja koliko štiti. Predsednik Srbije tada je pokazao svu svoju hrabrost u izjavi:

„Ja ću bilo koju i to da budem prvi za koju mi srpski stručnjaci budu rekli da je dobra vakcina“, kazao je Vučić 11. avgusta 2020.

U oktobru prošle godine već se naziralo da će rukav među prvima zavrnuti i premijerka.

„Ja ću da primim od prvog proizvođača, ko god to da bude. Ana će da primi od drugog, neko treći će od trećeg, potpuno nam je svejedno“, najavio je predsednik 25. oktobra.

Kako je vreme prolazilo, predsednik se od vakcine udaljavao, a niko nije znao razlog.

„Neko iz vrha države će da primi vakcinu, e sad da li će Ana, ja ili Darija“, kazao je Vučić 23. decembra 2020.

Krajem prošle godine o svojoj vakcinaciji Vučić govori oprečne stvari:

„Kad mi vi sa N1 budete rekli da je neka loša ja ću baš tu da primim. Za 7-8 dana ja ću da se vakcinišem nije problem. Ja sam nešto bio bolešljiv pa mi Zlatibor zabranio do vikenda, pa ću verovatno za vikend. Šta ja da se guram za to, ima ugroženijih ljudi, to je ono što me sputava da to uradim danas ili sutra“.

Međutim, ni danas ni sutra, predsednik još nije stavio svoje rame pod iglu.

„Ja ću malo da sačekam što se vakcina tiče, bez obzira na to koju i odakle ću da primim“, izjavio je 14. januara ove godine.

„Ja ću da sačekam da prođe milion ljudi, već sam rekao da bih uzeo kinesku“, rekao je 20. februara.

Ušli smo i u mart i saznali da postoji posebna kampanja za vakcinaciju koja počinje u aprilu.

„Jedan od prva dva dana primiću vakcinu naravno“, kazao je Vučić 22. marta. Ostalo je još samo da se izabere Žagubica, Merošina ili Rudna glava.

„Ja ću u ponedeljak ili utorak da se vakcinišem u jednom od malih mesta u Srbiji i pozivam sve ljude da se vakcinišu“, izjavio je tog 22 marta.

U sredu 31. marta, prilikom obeležavanja početka radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin, Vučić je najavio da će u utorak otputovati u Rudnu Glavu i tamo primiti vakcinu.

“Ako nam stignu te doze kineskih vakcina, kako bi trebalo da stignu, taj prvi deo vakcina u ponedeljak ako se ne varam, ako bude, odoh u utorak u Rudnu Glavu u Majdanpek da se vakcinišem. Da prestanu da me lažno proglašavaju za nekakvog antivaksera” rekao je Vučić.

To našem predsedniku savetuju i doktori i epidemiolozi.

„Ja bih svakako preporučila predsedniku Vučiću da ukoliko nema kontraindikaciju primi vakcinu jer će time svakako dati lep primer građanima a smatram da je to njegova dužnost“, kaže doktorka Nevena Divac.

„Zaista su nejasni razlozi da li on sumnja u vrednost vakcine, ali šta god da je razlog, nije lepo da 10 puta pogazi svoju reč“, ocenjuje epidemiolog Zoran Radovanović.

Za vreme dok se predsednik predomišlja, u Srbiju stiže ceo region na besplatnu vakcinaciju.

„Ovde je, čini mi se, čitava priča o vakcinaciji imala jednu kolebljivu dimenziju, to znači kad dođete i kažete pojavio se i lek protiv pandemije, sve je to na neki način dovodilo u pitanje vrednosni sistem u kome treba jasno reći da je najvažnije održati život ljudi“, naglasio je sociolog Ratko Božović.

Posle moje vakcinacije vakcinisaće se još pola miliona ljudi, kaže Vučić, a za Fajnenšl tajms poručio je: „Vakcinisaću celu naciju“.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Hoštapler i manipulator svih boja i premaza, napre-DNO koje ovaj čovek propagira vredja razum svih normalnih ljudi, zar smo zaslužili ovakvu nevaspitanu spodobu da manipuliše našim životima?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker