“NESREĆA” NA SREBRNOM JEZERU: Danas 6 godina od smrti Zorana Petrovića-Petrike

Danas se navršava 6 godina od smrti Zorana Petrovića-Petrike poznatog požarevačkog ugostitelja i vlasnika najpoznatijeg ugostiteljskog kafea “Šansa” u Požarevcu.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Podsetimo, Zoran Petrović-Petrika je poginuo 16. aprila 2016. godine prilikom pada njegovog sportskog aviona “Pajper 28 čiroki” u blizini nezavršenog i divljeg aerodroma na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, i ako je iza sebe imao 30 godina letačkog staža.

Glavni istražitelj Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda Nebojša Petrović tada je izjavio da let sportskog aviona “Pajper čiroki 28” Zorana Petrovića-Petrike koji se srušio u blizini Srebrnog jezera nije bio najavljen Kontoli leta.

Prema nezvaničnim informacijama, avion Zorana Petrovića-Petrike je na zahtev tadašnjeg a i sadašnjeg ministra u Vladi Srbije, ujedno i Petrikinog instruktora letenja i dugogodišnjeg prijatelja, i predsednika opštine Velikog Gradišta, trebao da pred publikom pojedinih ministra Vlade Srbije, po prvi put sleti i poleti na još uvek tada divljem aerodromu na Srebrnom jezeru.

I posle šest godina, istraga ove nesreće još uvek je u toku, a kako nezvanično saznajemo, konačni epilog ove nesreće trebalo bi da saznamo sredinom ove godine.

(Tpknews.com/M.J.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker