POŽAREVAC: Podela školskog pribora đacima prvacima (VIDEO)

Povodom Dana oslobođenja je Vesna Pejić, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje. Za škole i vrtiće grad je u ovoj godini opredelio više od 100 miliona dinara.

Bane Spasović u OŠ Dositej Obradović

Gradonačelnik Bane Spasović i članovi Gradskog Veće Vesna Pejić, Ana Miljanić i Dragan Kostić boravili su u OŠ Dositej Obradović.

Vojin Milanković, direktor najstarije požarevačke škole upoznao je gradonačelnika sa problemima sa kojma se ova ustanova susreće, ali i sprovedenim investicijama.

„Uradili smo glavni razvodni ormar za električnu instalaciju. Investicija vredna 2,4 miliona dinara.“, kazao je Milanković. Zamenjen je i parket u fiskulturnoj sali. Grad je izdvojio 184 000, a radove izveo Market parket.

Gradonačelnik je kazao da je ovo njegova „uzvratna“ poseta prvacima jer su oni bili njegovi gosti prošlog petka.

„Naredne godine opredeljena sredstva za škole biće na ovogodišnjem nivu, a potrudićemo se da budu i veća“, kazao je Spasović.

Napomenuo je da će se naći sredstva za rešavanje predočenih problema škole, između ostalih i one u vezi sa vodom i kanalizacijom.

Prvaci su, za gradonačelnika pripremili poklon – kolaž slika o tome kako oni vide svoju školu. Inače, u prvi razred je upisano 139 prvaka.

Spasović i Kostić postili su O.Š. „Sveti Sava“, gde se radilo na poboljšanju uslova za nastavu.

Privode se kraju radovi na sanaciji krova i gromobranskoj instalaciji u matičnoj školi, ali i u odeljenju u Ćirikovcu. Saniran je i zid u školskoj kuhinji oštećen pucanjem vodovodnih cevi.

Za Ćirikovac su dobijena sredstva za sanciju fasade i postavljanje zaštitne mreže, kao i za jedan kontejner. Za sanaciju obnovu krova, grad je odvojio blizu četiri miliona dinara.

Gradonačelnik je napomenuo da direktori škola već sada počnu da planiraju investicije u narednoj godini. U O.Š. „Sveti Sava“ je upisano 86 učenika prvog razreda.

Miljanić i Pejić su obišle O.Š. „Miloš Savić“ u Lučici i školu „Desanka Maksimović“ u Požarevcu. Članovi Gradskog veća Dejan Krstić i Vladimir Petrović boravili su O.Š. „Kralj Aleksandar“, čiji su učenici i sami svojevremeno bili, a Petrović i profesor.

Radovi na elektroinstalacijama biće završeni do obeležavanja Dana škole, a uskoro bi trebalo da počnu radovi na gromobranskoj instalaciji. Sve to, u sklopu tekućeg održavanja zgrade, finansira grad.
Uskoro bi trebalo da počne realizacija veoma vredne investicije na termoizolaciji fasade, reč je o 16, 5 miliona dinara. Sredstva su obezbedili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Evropska investiciona banka.

„Samo u ovoj godini u školu je investirano oko 20 miliona dinara za poboljšanje uslova za rad “, istakao je Goran Seger, direktor škole koju inače pohađa 86 prvaka.

Krstić je podvukao da je Požarevac u ovoj godini za škole opredelio oko 4% budžeta, što je najviše u Srbiji.

Predsednik SG Bojan Ilić i član gradskog veća Marko Milojević posetili su O.Š. „Vuk Karadžić“.

U školi „Božidar Dimitrijević Kozica“ u Bradarcu boravili su član Veća Aleksandar Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Marko Savić i Novica Živanović savetnik predsednika Skupštine, u Kostolcu, u O.Š „Jovan Cvijić“, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović i član GV Srđan Radovanović.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker