PRODUŽENO RADNO VREME ZBOG PENZIJA: U ovim terminima samo će penzioneri moći u banke

Banke će produžiti radno vreme kako bi omogućile posebne termine za isplatu penzija, kada će samo penzioneri moći da budu u njihovim poslovnicama, saznaje Tanjug.

Posebni termini za isplatu penzija u ekspoziturama banaka, prema instrukciji Narodne banke Srbije, a na zahtev Vlade Srbije, biće sledeći:

– U petak, 8. maja u periodu od 17 do 19 časova.

– U subotu, 9. maja od 13 do 15 časova.

– Od ponedeljka 11. maja do petka 15. maja u periodu od 17 do 19 časova svakog dana.

„Naglašavamo da se utvrđivanjem posebnih termina za isplatu penzija u prostorijama banke ne može zabraniti licima koja su navršila 65 i više godina života da ukoliko tako žele, isplatu penzije u prostorijama banke zatraže i u toku redovnog radnog vremena banke, tj. i mimo utvrđenog posebnog termina,“ navedeno je u instrukciji NBS.

Bankama je naloženo da na svojim zvaničnim internet prezentacijama objave posebne termine u kojima će biti omogućena isplata penzija u prostorijama banaka i to u što kraćem roku, kao i da pisano obaveštenje o posebnim terminima bude jasno istaknuto na ulazu ekspozitura banaka pre početka njihovog radnog vremena.

Prema instrukciji NBS, banke su dužne da u skladu sa preporukama nadležnuth institucija obezbede i sprovedu sve neophodne mere u cilju zaštite zdravlja klijenata koji se nalaze u prostorijama banke i da u posebno utvrđenim terminima za isplatu penzije obezbede da ulazak u prostorije banke bude omogućen samo licima koja su navršila 65 i više godina života, koja su došla kako bi im se isplatila penzija.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker