UNION MZ: “Objekti ‘Ramskog rita’ su svi do jednog, kompletno porušeni i jednostavno – ne postoje!”

Kompanija Union MZ oglasila se povodom saopštenja Odbora poverioca o neprihvatanju ponude Preduzeća „UNION MZ“ d.o.o. Požarevac za kupovinu dela imovine „Ramskog Rita u stečaju“ u Velikom Gradištu.

Logo

Saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

– Smatramo krajnje nekorektnim i neprofesionalnim iznošenje finansijskih elemenata ponude „UNION MZ“-a jer se na taj način naša Kompanija stavlja u podređeni položaj u eventualnim budućim prodajama. Takođe, iznošenjem odnosa procenjene vrednosti i naše ponude stvoren je utisak de je „UNION MZ“ pomenutu imovinu želeo da kupi u “bescenje”. Dužni smo da povodom toga istaknemo kako je predmet prodaje u oglasu od 20. novembra 2020. godine bio samo deo imovine „Ramskog Rita u stečaju“ koja se nalazi na kp.br 3858/1 i kp.br 2165 K.O. Veliko Gradište.

U pomenutom oglasu za kp.br. 3858/1 navedeno je da postoji 13 zgrada od kojih su najveće: upravna zgrada, magacin veliki, magacin-kovačnica, garaža sa radionicom, stara radionica, stari objekat, betonski plato…

Svi ovi objekti su devastrirani a većina sklona rušenju što se može videti na licu mesta. Na kp.br. 2165 navedeno je 25 zgrada ukupne površine cc 13.600 kvadrata od kojih su najveći: 3 objekta za pečurke po 977 kvadrata, 3 objekta štale po 988 kvadrata, 5 objekata za piliće po 515 kvadrata, 5 objekata za proizvodnju pečurki-manji po 420 kvadrata, 5 objekata za proizvidnju pečurki-veći po 612 kvadrata…

Istini za volju, zatečeno stanje na terenu govori dijametralno suprotno, i dovodi eventualnog kupca u zabludu, jer, oni ne da su “devastrirani i skloni rušenju”, kako piše u prodajnoj dokumentaciji već su svi do jednog, kompletno porušeni i jednostavno – ne postoje!

Takođe, na ovoj lokaciji, kako je izričito i navedeno u oglasu, zemljište nije predmet prodaje već samo eventualno pravo korišćenja po osnovu objekata kojih nema, pa je pravo pitanje šta je zapravo ovlašćeni procenitelj evidentirao i odredio vredost imovine na 170 miliona dinara?

Smatramo da je ponuda „UNION MZ“-a bila korektna i u skladu sa ovim okolnostima, a očigledno je da se sada ponuda koristi kako bi se animirali učesnici za neku buduću prodaju. Hoće li neka druga ponuda, možda za dinar veća od 24 miliona dinara koliko smo ponudili, biti prihvatljiva za Odbor poverioca, pokazaće vreme – , navodi se u saopštenju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker