BRITANCI UVODE PRIVREMENE MRTVAČNICE: Nagli rast broja preminulih nakon vakcinacije protiv korone (VIDEO)

Britanske vlasti su morale da uspostave privremene mrtvačnice u nekim oblastima nakon što je u lokalnim bolnicama ponestalo prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom kovida-19.

Foto: Reuters

U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u okrugu dostigle su svoje kapacitete od 600 tela, pa su lokalne vlasti morale da počnu da koriste privremenu mrtvačnicu.

“Da bi izbegli da pacijenti koji su, nažalost, umrli budu ostavljeni na odeljenjima ili, kao što smo videli u inostranstvu, u hodnicima kad mrtvačnice dostignu svoj kapacitet, oni kontaktiraju s privremenom mrtvačnicom kako bi iz nje došli i odneli tela”, kažu iz lokalne uprave.

Trenutno se u bivšem odeljenju Ministarstva odbrane u Lederhedu drži oko 170 tela. Privremena mrtvačnica, u kojoj ima prostora za 845 tela, prvi put je postavljena u aprilu, tokom početka epidemije u Britaniji.

Slični objekti su postavljeni ili se postavljaju u Londonu i Kentu, takođe u jugoistočnoj Engleskoj.

Podsetimo, Velika Britanija je prva zemlja koja je 8. decembra započela sa masovnom vakcinacijom protiv korone, a do sada je u Britaniji vakcinisano više od milion ljudi.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker