PAO ZBOG MITA: Uhapšen bivši načelnik Policijske uprave u Požarevcu!

Dejan Radenković (45), bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i nekadašnji načelnik Policijske uprave u Požarevcu, uhapšen je u sredu veče u akciji Službe za borbu protiv korupcije.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila u sredu veče bivšeg pomoćnika načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije Dejana Radenkovića (45). On je osumnjičen da je kao izvršni direktor firme “Gasop” iz Beograda dao 1.000 evra mita Dejanu Gavriloviću (49), šefu Odseka za lokalni ekonomski razvoj opštine Boljevac i predsedniku Komisije za nabavku specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom.

Pored njih dvojice, privedeni su i Radoslav Radojičić, direktor “Gasopa” (68), i finansijski direktor ove beogradske firme Mirela Spasić (42). Oni se terete da su od jula do 18. oktobra ove godine počinili krivična dela tako što su u postupku javne nabavke specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom, postupali suprotno Uputstvu za učešće na tenderu u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Bugarske, za šta je bila nadležna opština Boljevac.

Oni su, kako se sumnja, favorizovali ponuđača “Gasop”, koji je 14. septembra 2017. izabran kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, vredne oko 15.000.000 dinara, a za ovu uslugu osumnjičeni Radenković je dao mito od 1.000 evra Gavriloviću, inače nekadašnjem pomoćniku predsednika opštine Boljevac. Radenković je, inače, napustio MUP prošle godine.Uhapšenoj četvorki određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će sa krivičnom prijavom biti privedeni višem javnom tužiocu.

TPKNES/Novosti

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker