NAKON 35 SATI ČEKANJA: Mirko je umro u hodniku požarevačke bolnice

Pacijent Mirko Bibić (57) iz Velikog Gradišta, umro je u nedelju ujutru čekajući satima u hodniku bolnice u Požarevcu, da bude priključen na kiseonik.

Screnshot Facebook

Kako zvanično saznajemo, Mirko je odveden u požarevačku bolnicu u petak uveče, i nakon prijema, tamo je čekao u hodniku bolnice da bude priključen na kiseonik sve do nedelje ujutru kada je i preminuo.

Kako je potvrđeno za TPKNEWS, Mirko je imao dva negativna testa na COVID-19, a u požarevačku bolnicu je odveden jer mu je konstatovana obostrana upala pluća i imao je poteškoća sa disanjem.

Kako je za TPKNEWS izjavio jedan od pacijenata koji je, kako nam je rekao, čekao skoro 30 sati u hodniku požarevačke bolnice da bude pregledan: “Dok sam čekao, gledao sam ljude kako padaju po hodniku, neki leže na pločicama, u požarevačkoj bolnici vlada opšti haos. Niko ne brine o pacijentima, direktoru bolnice je važno samo da se slika za medije, i da neko od pacijenata ne objavi fotografije na društvenim mrežama o katastrofalnom stanju u bolnici”.

Pored Bibića, kako nezvanično saznajemo, proteklog vikenda sa teritorije Braničevskog okruga preminulo je najmanje još 17 osoba.

Neke od porodica sa kojima smo stupili u kontakt demantuju da su navedeni članovi porodice umrli od zarazne bolesti koronavirusa, dok su nam neki to potvrdili.

Ono što je činjenica, jeste da su bolnice prepune pacijenata i da ljudi umiru. Podatke o tačnom broju obolelih od COVIDA-19 i preminulima ZZJZ u Požarevcu krije, a iz kojih razloga, to ne znamo.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Godinama je Pozarevacka bolnica najgora u Srbiji.Nazalos to niko ne vidi i niko ne odgovara za tako stanje.Toje bolnica gde cveta korupcija.Najgore je stoje bolnica cija je izgradnja pocela za breme Milosrvica.Kao ginekologija stojala godiinama nezavrsena sve dok nije pomogla EU zajedno sa Rumunijom.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker