“GRADIŠTANSKI ŠERIF” JAČI OD TITA: Dragan Milić kao predsednik opštine krcka šesti mandat

Šest uzastopnih mandata i dve pune decenije Dragan Milić se nalazi na čelu gradištanske opštine, a za to vreme je promenio čak pet stranke!

Titov pionir, stari-novi predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić

Njegovi sugrađani ga iz milošte zovu “gradištanski šerif”, dok ga po Beogradu i celom Braničevskom okrugu više znaju kao Tita iz Velikog Gradišta.

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke na Lokalnim izborima, danas 25. avgusta, na prvoj sednici novog saziva Skupštine opštine Veliko Gradište, odbornici su birali izvršne organe ove lokalne samouprave.

Na sednici prisustvovalo je 32 od 35 odbornika, dok tri odbornika nisu bili prisusutni na održavanju sednice.

Nakon glasanja, za čelnog čoveka opštine ponovo je izabran Dragan Milić, odbornik sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i dosadašnji predsednik, za koga je glasalo 29 odbornika od 32 prisutnih i, po šesti put mu ukazali poverenje. Sa iste liste izabran je i njegov zamenik, Slađan Marković, u trećem mandatu zaredom.

Zahvalivši svima koji su glasali za njega, predsednik se obratio i predstavnicima opozicije sa pozivom da se pridruže radu lokalne samouprave u svemu što je na korist i dobrobit građana nakon čega su usledile čestitke i pohvale za dosadašnji rad i uspeh.

Nakon govora novoizabranog predsednika, u svečanoj sali opštinskog zdanja prisutnima se obratio i Zlatko Šulović, predstavnik opozicije koja se u gradištanskoj lokalnoj samoupravi svela na svega tri čoveka i potvrdio da će opozicija i bez poziva predsednika, svakako da glasa na korist i dobrobit građana, i da će takođe i bez poziva predsednika kritikovati sve ono što ne valja. Šulović je još naglasio da oni nisu opozicija protiv naroda već protiv vlasti.

Dragan Milić je na čelo opštine došao prvi put 1992. godine kao predsednik Skupštine opštine. Za predsednika opštine naredni put izabran je na direktnim izborima 2004. godine sa četvorogodišnjim mandatom. Od 2010. godine ponovo obavlja ovu funkciju, a još dva mandata dobija i na lokalnim izborima 2012. i 2016. godine.

Na predlog predsednika opštine, izabrani su danas i članovi Opštinskog veća: Zoran Aleksić, Zoran Nikolić i Milan Đuričić iz Velikog Gradišta, Dejan Ivanović iz Kurjača i Jelena Kostić iz Popovca.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker