Održana 16. Kulturna manifestacija „Veče vlaške zabave“ u Kučevu (VIDEO)

U hotelu „Rudnik“ je u subotu 28. decembra po 16. put za redom održana kulturna manifestacija pod nazivom Veče vlaške zabave – Sara rumînjaskă.

Podsetimo, manifestacija se tradicionalno održava zadnje subote pred Novu godinu, a organizator je, kao i uvek do sada, bio Vlastimir Babić. Prisutne su bile mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života ne samo Kučeva i Braničevskog okruga već i iz cele Istočne Srbije.

Prisutnima se, prigodnom besedom o korenima, tradiciji i vrednostima vlaške nacionalnosti, prvi obratio predsednik Nacionalnog saveta Vlaha u Srbiji Novica Janošević. Potom je zdravicu na vlaškom jeziku održao Vlastimir Bačilović iz Krivelja.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su virtouzi Siniša Babić – frula, Dragi Zarić-frula, Alen Stojilović – harmoniika kao i KUD Voluja, KUD Rusaljke iz Duboke i Folklorni ansambl Centra za kulturu.

Sem predsednika NSV Novice Janoševića, prisustvovali su i predsednik IO NSV Radiša Dragojević i sekretar NSV Bojan Modrlanović. Ispred lokalne samouprave bili su prisutni predsednik opštine Vladimir Stojanović i predsednica SO Mica Lukić Radenković zajedno sa svojim saradnicima.

(Tpknews.com/eKučevo)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker