NIJE HTEO DA DA MITO: Ukradenim autom pokušao da uleti u kuću petrovačkog pandura (FOTO)

Građani jesu plebiscitarno saglasni da se uvede red na našim ulicama i putevima kako bi se smanjio broj tragedija na drumovima, ali…

Foto: TPKNEWS

Šta da radi običan građanin ako ga zaustavi policajac i kaže da otvori prtljažnik da bi proverio da li ima fluorescentni prsluk, tehnički ispravno vozilo, staro nekoliko decenija, vatrogasni aparat, komplet sijalica i druge opreme a nema, pa mu još zatraži mito da ne bi dobio drastičnu novčanu kaznu, kaznene poene ili kaznu zatvora?!

To se upravo desilo u sredu u Petrovcu na Mlavi, kada je saobraćajni policajac Mirko Kojić, široj javnosti u ovoj i okolnim opštinama poznatiji pod nadimkom “Vitez Koja”, u rutinskoj kontroli zaustavio Stefana Marinkovića, pripadnika romske nacionalnosti. S obzirom da je Marinković, kao što smo prethodno i naveli, upravljao vozilom koje je staro nekoliko decenija, tehnički neispravno i bez druge opreme, korumpirani policajac koji je, naravno, doveden u loše socijalno stanje ne/sređene države, neminovno je pokušao da iskoristiti priliku da dođe do novca koji mu je neophodan da bi obezbedio egzistenciju svojoj porodici putem naplate svoje društvene uloge i pokazivanjem strogoće.

Međutim, Marinković je odbio da udeli milostinju Koji. S obzirom da policajac nije dobio novac koji mu nedostaje, odnosno novac koji mu država uskraćuje, prekršioca je papreno kaznio.

Ogorčen, s obzirom da ga muka naterala da on i njegova porodica žive od danas do sutra, a sada mu se na vrat okačila i paprena novčana kazna kao da se u Srbiji živi kao u nekoj uređenoj članici Evropske unije u kojoj su plate daleko veće, Marinković je odlučio da pravdu uzme u svoje ruke i pokaže da ovde važe balkanska pravila, a ne kazne koje su zakonom predviđene kao da smo uređena evropska država sa balkanskim pravilima ponašanja.

Marinković je iste večeri ukrao automobil u Petrovcu na Mlavi i uputio se put Knežice sa čvrstom namerom da ukradenim autom pod punim gasom uleti u Kojinu kuću na večeru, iako nije bio među pozvanim gostima.

Nažalost, a i na svu sreću, Marinkovićeva namera nije imala krajnju završnicu kako je isplanirao. Nakon što se zaleteo autom, pred samu kuću Koje policajca, zakačio je betonsku bankinu za kontejnere, pa je umesto spektakulanog iznenađenja priredio samo spektakularno prevrtanje omanuvši Kojinu kuću za čitav metar.

Bez zadobijenih teških povreda, osim što je bio ugruvan i sa po nekom zadobijenom posekotinom, i ono najbitnije, shvativši da je zaboravio da našteluje nišan, Marinković je ispuzao napolje iz prevrnutog vozila i udaljio se u nepoznatom pravcu. U svakom slučaju, bekstvo nije dugo trajalo, jer su Kojine kolege policajci, ubrzo, iste večeri locirali Marinkovića i uhapsili, a da li mu je nakon toga večera u policijskoj stanici prijala, to zna samo Marinković.

Inače, petrovački policajac Mirko Kojić je veoma poznat po naplatama svoje društvene uloge i pokazivanjem strogoće prekršiocima. Jednom prilikom je tako zaustavio maloletno lice za volanom jednog poznatog petrovačkog ugostitelja, i naravno, odmah je nazvao tatu telefonom od koga je zatražio da mu rezerviše mesto za 50 osoba u svom restoranu a on će zauzvrat da progleda kroz prste. Iste večeri, kao što je i nagovestio, dosao je u restoran a za njim u koloni i ostali 49 najavljenih. Celo veče krkali i pili, a nakon završene gozbe i punih stomaka, pokupili se i otišli ne plativši račun. Tako da je ugostitelja ova Kojina usluga papreno koštala.

Takođe, i seljaci opštine Malo Crniće veoma dobro poznaju policajca Viteza Koju. Dok je po kazni radio u policijskoj stanici u Malom Crniću, najomiljeniji Kojini dani su bili kada je išao u “lov na traktoriste po njivama”! I naravno, sve je to morao da radi zbog lošeg socijalnog stanja ne/sređene države Srbije, pokušavajući da da dođe do novca koji mu je neophodan da obezbedi egzistenciju svojoj porodici.

Tako da na kraju skoro druge demokratske decenije ovo sve više podseća na mračne devedesete, pa spregu države i kriminala ne mogu sakriti nikakvi novonastali (prepisani) evropski zakoni… Magla je pala nad Srbijom, a kada će da se digne ne zna se.

Takođe, mole se svi građani kojima je policijski službenik PS u Petrovcu na Mlavi Mirko Kojić tražio i uzeo mito, da to prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije na broj 011/3121555.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker