MINISTARSTVO ODBRANE: Raspisan konkurs za prijem 675 profesionalnih vojnika

Portparol Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da je raspisan konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika, i ovo je dobra prilika za devojke i mladiće koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina.

Prema njegovim rečima, konkurs se ove godine razlikuje jer je procedura znatno jednostavnija. Komisije će u svih 34 gradova rangirati najbolje prema tri kriterijuma “školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima”.

“Već na jesen očekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru”, dodao je on u izjavi za RTS.

Vojska ima plan da u 2017. brojno stanje svojih jedinica uveća za oko 2.000.

Govoreći o medunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba “Slovensko bratstvo” u Belorusiji i da je u toku “Platinasti vuk” u bazi “Jug” kod Bujanovca.

Sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapredenje sposobnosti, rekao je Krivokapić istakavši da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker