ZASEDANJE U ČETVRTAK: Osma sednica Skupštine Grada Požarevca

Predsednik Skupštine Grada Požarevca, Bojan Ilić zakazao je osmu sednicu gradske Skupštine za četvrtak, 23. maj, sa početkom u 10 časova. Predhodna sednica održana je krajem februara tekuće godine.

Odbornici u Gradskom Parlamentu imaće obiman posao, jer dnevni red obuhvata 36 tačaka, sa preko 20 podtačaka, o kojim treba da razmatraju i da donesu odluke bitne za fumkcionisanje grada.

U Dnevni red uvrštene su tačke u kojima će direktori Javnih preduzeća i ustanova podneti izveštaje o radu preduzeća na čijem su čelu, kao i planovima budućeg rada Javnih preduzeća, koji se odnose na poslovnu strategiju i razvoj u srednjem( od 2017. do 2021. godine) i dugoročnom periodu(2017. do 2027. godine). Odmornici će na narednoj sednici razmatrati i predlog Gradskog veća koji se odnosi na Strategiju održivog razvoja Grada Požarevca za period 20217. do 2022. godine. Takođe će raspravljati i doneti odluku o prestanku važenja Odluke o uvođenju odluke samodoprinosa na teritoriji gradova Požarevca i Kostolca. To su samo neke od tačaka obimnog dnevnog reda koje čekaju požarevačke odbornike.

Mlađan Nikolić

Ipak, najzanimljive tačke nastupajućeg skupštinskog zasedanja u požarevačkom parlamentu je donošenje odluke o prvom rebalansu gradskog Budžeta ove godine, kao i poslednja tačka koja se odnosi na predloge iz oblasti izbora i imenovanja, kao i o postavljenjima i razrešenjima.

Bivši član veća Srđan Radovanović dole i budući član Mlađan Nikolić gore

Kako smo nezvanično saznali, od izvora bliskog gradskoj upravi, na ovoj sednici biće razrešen sa funkcije člana Gradskog veća zaduženog za Kostolac i seoske Mesne zajednice, Srđan Radovanović, zbog, kako nam je rekao naš izvor, što su nezadovljni njegovim radom i nedovoljnim angažovanjem u rešavanju problema u resoru za koji je bio zadužen. Prema njegovim rečima još nije doneta konačna odluka ko će Radovanovića zameniti, jer ima nekoliko kandidata, među kojima najveće šanse da postane novi član Gradskog veća ima odbornik iz Ćirikovca, Mlađan Nikolić.

Odlazi pod mač – Srđan Radovanović / Foto: Facebook

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker