U Golupcu „Referendum” nakon nagradne igre

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi” donela je opštini Golubac zonu besplatnog interneta, ali i nagradu od 20.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

Opština Golubac upisala se u red najaktivnijih lokalnih zajednica u odnosu na broj stanovnika, a ovih dana jedinstvena je po načinu trošenja para od nagrade.

Naime, o tome neće odlučivati vlast, nego upravo građani koji su novac i zaslužili.

Opština je praktično raspisala neku vrstu referenduma i kandidovala tri projekta od značaja za lokalnu sredinu. Punoletni Golupčani s pravom glasa moći će da biraju između sanacije seoske ambulante u naselju Vinci, sanacije zgrade škole u okolnom selu Dobra i izgradnje nove škole u Krivači. Ovi neobični „izbori” počeli su 14. i trajaće do 20. juna, a glasa se u Opštinskoj upravi Golupca, tamošnjem turističkom info-centru i mesnim kancelarijama Braničevo, Klenje i Dobra od 7 do 14 sati.

– Ovo je pravi potez, jer smo mi građani slali račune za nagradnu igru i treba da odlučimo šta želimo za osvojeni novac. Kada bi bilo više ovakvih referenduma, da se narod pita, blago bi nama bilo – kaže B. G. iz Golupca.

Ima mnogo razloga zašto su čelnici opštine predložili baš ova tri projekta, uzimajući u obzir visinu sredstava. Seoska ambulanta u mesnoj zajednici Vinci je po pitanju bezbednosti i higijene u lošem stanju. Zamenio bi se krov i uradila fasada, kao i dodatni unutrašnji radovi, a korist od toga imalo bi oko tri hiljade meštana sela Usije i Vinci. Zgrada područnog odeljenja OŠ „Branko Radičević” u naselju Dobra nije rekonstruisana otkako je osamdesetih godina počela sa radom. Projekat predviđa zamenu podova u učionicama i svlačionicama, stolarije i izradu fasade. Ovim bi se stvorili bolji uslovi za četrdesetak učenika i nastavni kadar. Zbog loših uslova u školi u Krivači neophodna je izgradnja novog objekta. Time bi se obezbedio rad tamošnjeg područnog odeljenja i doprinelo većoj bezbednosti đaka i nastavnika.

Po završetku glasanja, opština Golubac će objaviti rezultate, a potom i započeti radove u jednom od tri naselja.

TPKNEWS/Politika

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker