GRAĐANI OPREZ! Monasi manastira Tumane otkrili veliku prevaru!

U okviru akcije “POMOZIMO IZGRADNJU GOSTINJSКOG КONAКA I BIBLIOTEКE U MANASTIRU TUMANU” došlo je do zloupotrebe i prevare.

Screenshot Facebook

Monasi manastira Tumane obaveštavaju javnost da je poslednjih nedelja postojala osoba ili više njih koja je zloupotrebila ovu akciju i prikupljala priloge u ime manastira za svoju ličnu korist.

– Bratstvo manastira Tumana obaveštava javnost da se proteklih nedelja pojavilo lice (ili više njih) koji po salonima, prodavnicama, apotekama i drugim mestima u Beogradu i okolini skupljaju priloge za manastir.

Manastir Tumane NIКOGA NIJE OVLASTIO DA SКUPLJA PRILOGE, već se isti mogu uplatiti preko manastirskih računa ili ostaviti u samoj svetinji.

Nadležnim institucijama je prijavljeno sve sa foto dokumentacijom počinioca, a narod da ne naseda na ovakve ili slične prevare – navodi se u saopštenju manastira Tumane.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Neću da kažem ništa, jer ovde su pobrkani lončići. Veliki prevaranti, optužuju male prebarante. Zašto su manastiru Tumene potrebni dobrovoljni prilozi, kada je manastir najprofitabilnija firma u Srbiji? Mesečno se ovde sakupe stotine hiljada evra, a posebno kada presvlače mošti svetog Zosima, a presvlače ga nekoliko puta godišnje. Priča se, da su monasi kupili i treću mašinu za brojanje novca. A narod navrnuo iz cele Srbije, da plati porez na glupost. Ponavljam po ko zna koji put: Ako ste vernici i želite da se pomolite Bogu, uradite to u najbližoj crkvi ili manastiru gde živite. Ne stanuje Bog u Tumanu, a ostale svetinje zaobilazi. I još nešto, čuda u manastiru Tumane, dešavaju se samo u plaćenim oglasima po novinama i na internetu. Mi koji smo iz tog kraja, znamo da je sve ovo samo iluzija i ribolovačka priča.

    1. Gospodine Danko potpuno ste u pravu. Iz široke okoline Golupca niko ne pamti da se desilo bar jedno čudno ozdravljenje, a od kada dodje ovo bratstvo čuda se masovno dešavaju. Jedino čudo je veličina narodne lakovernosti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker