STRAVIČNA NESREĆA U SMEDEREVU: Autobus prešao u drugu traku i usmrtio troje radnika Železare

Tri lica su poginula, a šest osoba je zadobilo lakše telesne povrede, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 7 sati i 15 minuta dogodila u Ulici Crvene armije, u blizini OMV pumpe u Smederevu.

Screenshot

Na licu mesta stradali su vozač automobila Vitomir A. (61) i putnici Saša S. (57) i Miroslava Z. (55), svi iz Smedereva i svi zaposleni u smederevskoj železari.

Do nesreće je došlo kada je „Lastin“ autobus udario u „Pasat“, u kome su bila sva tri lica koja su stradala. Prema prvim informacijama, na autobusu, koji se kretao iz pravca železare, su otkazale komande, te je prešao u suprotnu traku i udario u putničko vozilo. Šest putnika zadobilo je lakše telesne povrede i oni su zbrinuti u urgentnom centru Opšte bolnice „Sveti Luka“.

– Primljeno je šest osoba, troje je već pušteno kući, a troje je još uvek na opservaciji. Prema sadašnjem stanju svi su sa lakšim telesnim povredama, ali ćemo to sa sigurnošću moći da tvrdimo teka kada svi budu završili sa svojim pregledima – potvrdio je dr Nenad Đorđević, v.d. direktora Opšte bolnice „Sveti Luka“.

Nakon završenog uviđaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su vozača autobusa M. G. (60) iz Smedereva.

Screenshot

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, sumnja se da je vozač M. G. (60) autobusom prešao u suprotnu traku i naleteo na automobil “folksvagen pasat” smederevskih registarskih oznaka. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

KOMPANIJA LASTA UPUTILA SAUČEŠĆE

Kompanija Lasta uputila je saučešće porodicama tragično nastradalih u današnjoj saobraćajnoj nesreći u Smederevu, u kojoj je učestvovao i autobus tog prevoznika. Tri osobe izgubile su život, a pet radnika koji su bili u autobusu lakše je povređeno.

“Veoma nam je žao zbog velike nesreće koja je zadesila porodice poginulih, nas i našeg dugogodišnjeg partnera HBIS GROUP Serbian Iron&Steel d.o.o. iz Smedereva, kao i njene radnike”, navodi Lasta.

U saobraćajnoj nesreći učestvovao je Lastin zglobni autobus koji je prevozio radnike na liniji Nova Železara-Stara Železara. Šestomesečni tehnički pregled na autobusu obavljen je 2. februara, a po propisima naredni treba da bude 2. avgusta.

U proteklih 30 dana na ovom autobusu nije prijavljen nijedan otkaz na sistemu kočenja, niti na upravljačkom sistemu.

Saobraćajno preduzeće Lasta poklanja značajnu pažnju održavanju vozila.

Pored redovnih šestomesečnih tehničkih pregleda koje prolaze sva naša vozila, pregled se svakodnevno obavlja na kanalu dnevne nege i otklanjaju se svi nedostaci i primedbe po prijavi naših vozača.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker