NOVI KONKURS: Drugi krug konkursa za izradu portreta glumaca

Udruženje građana “Žanka Stokić” , Mesna zajednica Rabrovo i Centar za kulturu “Veljko Dugošević” Kučevo, pod pokroviteljstvom opštine Kučevo, otvorili su stalnu izložbenu postavku “Velikani srpskog pozorišta“ u Maloj sali Doma kulture u Rabrovu.

Portret Steve Žigona

Usled činjenice da je najveća srpska glumica Žanka Stokić značajan deo života provela u Rabrovu, mestu u kome se od 2002. godine održavaju Pozorišne svečanosti “Žanki u čast”, ukazala se potreba da se na jednom mestu objedine portreti velikana pozorišne scene Srbije, kroz stalnu izložbenu postavku, portreta glumaca koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji srpskog pozorišta.

Tim povodom, raspisuje se drugi krug konkurs za izradu portreta glumaca, koji se mogu raditi u različitim slikarskim tehnikama. Svi zainteresovani umetnici trebalo bi da izaberu portret koji žele da rade i na email kultkucevo@gmail.com potvrde izbor umetnika čiji će portret naslikati-nacrtati i potvrditi učešće na konkursu. Uz prijavu poslati biografiju i portfolio.

Radove će ocenjivati komisija u sastavu: Bojan Veljković, master primenjeni umetnik i Ljiljana Jović, istoričarka umetnosti.

Odabrani radovi će biti opremljeni i postavljeni u Maloj sali Doma kulture u Rabrovu kao stalna izložbena postavka “Velikani srpskog pozorišta”.

Radove treba slati do 12. februara 2019. godine, na adresu: Centar za kulturu, Trg Veljka Dugoševića 30, 12240 Kučevo.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker