SAMO IH RAFALI MOGU SRUŠITI: Crnogorski-golubački kartel krenuo u osvetnički pohod na Vlahe

Zbog prevelikog upliva politike u sportska društva i organizacije, došlo je dotle da su svi sportovi u Srbiji ugroženi ili ostavljeni na milost i nemilost državnim kartelima koji sport upotrebljavaju za ličnu promociju.

Foto: Gangster/Ilustracija

Tako, na primer, FK “Žitkovica” je prošle godine sklopio ugovor sa opštinom Golubac, koji je lično potpisao šef crnogorsko-golubačkog kartela “Cosa Nostra”, predsednik opštine Golubac Nebojša Mijović i po tom ugovoru, određuje se i rang takmičenja. Po potpisanom ugovoru FK “Žitkovici” je trebalo da se uplati 400.000,00 dinara za troškove takmičenja.

Međutim, s obzirom da je ugovor potpisan pre održanih lokalnih izbora u junu 2020. godine, šef crnogorsko-golubačkog kartela “Cosa Nostra” je čekao rezultate izbora i nakon toga delio sredstva klubovima. Pošto je grupacija oko crnogorsko-golubačkog kartela “Cosa Nostra”, bila poražena na izborima u ovom golubačkom vlaškom selu, šef crnogorsko-golubačkog kartela je primenio svoju dobro poznatu osvetničku i bahatu politiku, te je FK “Žitkovicu” kaznio tako što nije uplatio sredstva od 400.000,00 dinara za takmičarsku sezonu 2020. godinu, već je taj novac preko “prenapumpanih” računa za građevinske radove, preusmerio za gradnju vile na njegovom placu u Golupcu, o čemu smo već pisali.

Suočen sa ovom činjenicom, Mijović umesto da se zapita, zašto je izgubio izbore u naselju Žitkovica, on je krenuo u osvetnički pohod na Vlahe.

Mijović je izgleda zaboravio da kada je radio asfaltiranje ulica u naselju Žitkovica zajedno sa njegovim prijateljom i poslovnim saradnikom Vlastom Neimarom, koji mu je poklonio džipa koji sada vozi “Tojota Rava”, istim tim Vlasima iz Žitkovice naplatio je 27.500,00 evra za to asfaltiranje, dok u ostalim Srpskim selima u opštini Golubac to nije bila praksa.

Da li su meštani Žitkovice kažnjeni zbog tih 27.500,00 evra, ili zato što su uvek kada je bilo potrebno pomagali finansijski opštinu Golubac u svim infastrikturnim radovima ili su jednostavno kažnjeni samo zato što su Vlaška manjina?

Novo rukovodstvo FK “Žitkovica” je u više navrata pokušalo da stupi u kontakt sa predsednikom opštine Golubac i reši ovaj problem, međutim vrata opštine su za njih zatvorena, a na telefon se niko ne javlja. Zbog toga je upućeno pismo Ministarstvu sporta i omladine, a stigao je i veoma zanimljiv odgovor, tako da će novo rukovodstvo FK “Žitkovica” da postupi po pristiglim uputstvima iz Ministarstva.

Sve više je očigledno da mržnja crnogorsko-golubačkog predsednika opštine Golubac prema Vlaškoj manjini u ovoj maloj podunavskoj opštini sve više eskalira, s obzirom da je novo rukovodstvo FK “Žitkovica” konkurisalo za sredstva od 400.000,00 dinara i za 2021. godinu. Što im po rangu takmičenja i zakonski pripada. Međutim, veliki šef o ovom zhtevu nije želeo ni da se razmatra na opštinskom veću, a samim tim ni na lokalnom parlamentu.

Ogorčeni ovakvim odnosom predsednika opštine, meštani sela Žitkovica pored već upućenog pisma Ministarstvu sporta i omladine i pristiglog odgovora, o svemu ovome obavestitili su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarsvo finansija i kabinet predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića.

Takođe, meštani sela Žitkovica napominju da su novčanu pomoć u vidu od 100 evra, koju je dodelila republika Srbija prošle godine, izdvojili u iznosu od 5.500,00 evra i sakupili još 2.500,00 evra, tako da su ukupno 8.000,00 evra uložili u adaptaciju svlačionica na igralištu FK “Žitkovica” i sređivanje fasade na Domu kulture u kome se nalazi i odeljenje OŠ Branko Radičević Golubac.

Ovim putem, meštani sela Žitkovica se zahvaljuju republici Srbiji na pomoći, a bilo bi lepo da se i opština Golubac ugleda na republiku i napravi saradnju sa Vlasima iz Žitkovice, jer oni su uvek na jedan dinar koji je država uložila, uvek davali dva i više kada je trebalo bilo šta da se uradi.

(Dopisnik TPKNEWS iz Golupca)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker